• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Rano za priču o derbiju bez publike

Odluka o eventualnom igranju pred praznim tribinama zavisiće od procjene bezbjednosnog rizika i dogovora klubova, fudbalske organizacije i policije.

 Dačić: Rano za priču o derbiju bez publike Izvor: MONDO

"Ako se derbi bude igrao pred publikom, biće tretiran kao događaj visokog rizika i na osnovu saznanja policije i bezbjednosnih službi biće preduzete mjere", rekao je Ivica Dačić.

Utakmica Crvena zvezda - Partizan u devetom kolu Superlige Srbije trebalo bi da se igra 23. oktobra na stadionu crveno-bijelih.

"Predsjednik FSS Tomislav Karadžić dao je izjavu o saznanjima o događajima u Đenovi, a policija još prikuplja informacije i obaviće razgovore sa drugim osobama".

Dačić je za ponedeljak najavio razgovore sa predstavnicima Zajednice superligaša, Partizana i Crvene zvezde, kao i razgovore sa FSS, kako bi se još jednom razmotrilo pitanje bezbjednosti u slučaju odigravanja "vječitog derbija".

Ministar je rekao da je od utakmice u Đenovi uhapšeno mnogo osoba. Više od 40 je zaustavljeno i privedeno po povratku iz Italije, a očekuje se i razrješenje slučajeva onih koji su privedeni i zadržani u Italiji.

Prema riječima Dačića, prethodno je uhapšen i veći broj huligana u neredima za vrijeme Parade ponosa u Beogradu. Neki od njih više puta su hapšeni i ranije.

Najbolje rješenje za sprečavanje nasilja na fudbalskim utakmica je dosljedna primjena zakona, rekao je Dačić i dodao da sve institucije zajedno treba da doprinesu da se procesi koji su započeti protiv izgrednika privedu kraju.

"Vodimo istragu o svim pitanjima. Istraga se odnosi na finansiranje desničarskih ili ekstremističkih organizacija koje se povezuju sa nasiljem prije nedelju dana u Beogradu, kao i svim detaljima u vezi sa prekidom utakmice u Đenovi", kazao je Dačić.

On je rekao da su već prikupljene neke informacije, ali nije želio da otkrije detalje, jer, kako je objasnio, to ne bi bilo u interesu istrage.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC