• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi vlasnik Liverpula: Ne trošim kao šeik

"Nisam neki bogati šeik... Svaki dolar moramo mudro da potrošimo", rekao je Džon Henri, novi vlasnik Liveprula.

 Novi vlasnik Liverpula: Ne trošim kao šeik Izvor: MONDO

Vlasnik kompanije "Nju Ingland Sports Venčrs", koja je nedavno kupila engleski fudbalski klub Liverpul, Džon Henri upozorio je u ponedeljak navijače i javnost da neće poput nekog bogatog šeika trošiti velike iznose novca na pojačanja.

Henrijeva kompanija, koja je i vlasnik bejzbol kluba Boston Red Soks, kupila je Liverpul za 342 miliona evra. "Crveni" su poslije poraza u nedelju od gradskog rivala Evertona pali na pretposljednje mjesto na tabeli.

"Nisam neki bogati šeik... Svaki dolar moramo mudro da potrošimo. Ne možemo sa igračima da sklapamo ugovore koji, dugoročno gledano, nisu dobri za klub. Bićemo i pametni i agresivni", rekao je Henri.

Iako su bivši vlasnici Liverpula, biznismeni Džordž Džilet i Tom Hiks, zahtijevali duplo više novca, na kraju su zbog velikih dugova pristali na Henrijevu ponudu.

"Liverpul ima velike finansijske probleme. Znam da neki ljudi pričaju da smo kupili klub za male pare, ali to nije tačno", kazao je Henri.

Kompanija NESV otplatila je veći dio duga Liverpula koji je iznosio više od 200 miliona evra. Henri je rekao da mu zarada nije bila glavni motiv za kupovinu najtrofejnijeg engleskog kluba.

"Niko takve stvari danas ne radi zbog novca. Suština je u takmičenju na najvišem mogućem nivou u najpopularnijem sportu na planeti", zaključio je Henri.

Pored Liverpula, američki biznismeni vlasnici su još nekoliko engleskih klubova - Mančester junajteda (Malkom Glejzer), Aston Vile (Rendi Lerner) i Sanderlenda (Elis Šort).

Vlasnik Mančester sitija je šeik Mansur bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je ruski milijarder Roman Abramovič gazda Čelsija.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC