• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I derbi i publika! Čeka se crno-bijelo "da"...

Predstavnici MUP, Zajednice Superlige i Zvezde složili su se da derbi treba da bude odigran uz prisustvo publike. Odluka kada se crno-bijeli vrate.

 I derbi i publika! Čeka se crno-bijelo "da"... Izvor: MONDO

Na zajedničkom preliminarnom sastanku predstavnika policije, Zajednice Superlige i Crvene zvezde, održanom u ponedeljak, načelno je dogovoreno da predstojeći 139. "vječiti derbi" bude odigran u prisustvu publike u predviđenom terminu.

Na sastanku je dogovoreno da utakmica bude održana u dnevnom terminu, najvjerovatnije od 13 ili 14 časova.

Sastanku, međutim, nisu prisustvovali predstavnici Partizana, čija je ekspedicija istog dana otputovala u Portugal, gdje prvak Srbije u utorak igra utakmicu trećeg kola Lige šampiona protiv Brage.

"Procjena je MUP da utakmica može da bude odigrana po ustaljenoj proceduri. U ovom trenutku ne možemo saopštiti sve detalje, jer je potrebno da se dogovorimo i sa predstavnicima Partizana, ali je zaključeno da derbi ipak treba da bude održan", rekao je poslije sastanka generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković.

Na sastanku sa predstavnicima policije razgovarano je o brojnim detaljima, a ono što je najvažnije je da je Crvena zvezda saopštila da je spremna da organizuje utakmicu uz maksimalne bezbjednosne mjere.

"Dogovoreno je da se za tu utakmicu kapacitet stadiona smanji za 15 do 20 odsto, odnosno da na tribinama bude između 30.000 i 35.000 gledalaca", rekao je Janković.

Zajednica Superlige će narednih dana apelovati na sve aktere, uključujući i štampu, da omoguće da se utakmica odigra u korektnoj atmosferi.

"Važno je istaći da je policija spremna da u slučaju bilo kakvih izgreda isprazni taj dio tribine. O svim detaljima organizacije utakmice detaljnije će se pričati na narednom sastanku u sredu ili četvrtak, kada budu prisutni i predstavnici Partizana", rekao je Janković.

Na osnovu svega što je rečeno, može se zaključiti da će derbija ipak biti, a zvanična odluka o tome biće donesena kada saglasnost da i Partizan.

Sve će, ipak, biti poznato u srijedu ili četvrtak, kada će kod direktora policije Milorada Veljovića biti održan sastanak kome će prisustvovati predstavnici oba kluba. Podsjetimo, Uprava crno-bijelih zahtjevala je od organizatora da izda pismene garancije svim članovima FK Partizan da će biti bezbjedni prije, za vrijeme i neposredno poslije utakmice.

Ranije u ponedjeljak ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je "rano da se raspravlja o derbiju bez prisustva publike".

Domaćin, FK Crvena zvezda odložio je prodaju ulaznica za srijedu, 20. oktobar.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC