• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Odbrana iz Donjecka, napad iz Brisela

Trener Partizana priželjkuje da njegovi fudbaleri u meču sa Bragom objedine najbolje detalje iz nekih prethodnih utakmica.

 LŠ: Odbrana iz Donjecka, napad iz Brisela Izvor: MONDO

Tabela poslije dva odigrana kola jasno pokazuje ko je ko u H grupi Lige šampiona: Arsenal šest bodova, Šahtjor šest, Partizan nula, Braga nula bodova.

Trebalo bi da se dogodi sportsko čudo, pa da se neko iz "donjeg doma" umiješa u trku za mestima koja vode među 16 najboljih timova Evrope.

Svestan je toga i trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević, koji je pred utakmice sa Bragom (19. oktobra u gostima, 3. novembra u Beogradu), rekao da će se u tom dvomeču rješavati pitanje osvajača trećeg mjesta. Taj tim će se naredne godine uključiti u "nokaut" fazu Lige UEFA...

"Utakmicu u Bragi ne posmatram izdvojeno, nego i kao pripremu za meč u Beogradu. Odigraćemo 180 minuta, pa ko bude bolji, igraće u Evropi i na proljeće", rekao je Stanojević pred let za Porto.

Zdravstveni bilten nije loš. Mladen Krstajić "sigurno igra", Nemanja Tomić je dobio udarac na treningu u nedjelju i "pod velikim je znakom pitanja". Moreira se vratio u stroj, ali "ne na način koji od njega očekujemo".

Ipak...

"To su minimalni problemi za nas", jasan je Stanojević.
Problema ima i njegov kolega Domingoš Pasijensija, ali takođe i sasvim dovoljan broj kvalitetnih zamjena. Sve se, dakle, svodi na to da li će Partizan odigrati na nivou koji traži evropska elita.

"Želja mi je da odigramo u fazi odbrane kao u Donjecku, a da budemo opasni kao u Briselu", recept je uspjeha u Portugalu.

Mladi Aleksandar Lazevski vjerovatno će zauzeti mjesto pored leve aut-linije umjesto Kizita.

"Ekipa Brage je nepoznanica za nas, kao i mi za njih. Zato mi je teško da pričam na temu kakva nas utakmica tamo očekuje, ali siguran sam da će biti neizvjesna".

Lazevski je obećao da će se crno-bijeli potruditi da "iskoriste sve njihove mane".

"Želja nam je da nametnemo naš stil igre i vratimo se srećni i zadovoljni u Beograd".

STOJKOVIĆ: NEKA SAD KLEO BUDE U CENTRU PAŽNJE

Golman reprezentacije Srbije i Partizana Vladimir Stojković već nedjeljama je u centru pažnje, što zbog odličnih odbrana u crno-bijelom dresu, što zbog divljačkog napada grupe osoba koje su željele da ga linčuju u Đenovi.

Stojković ne želi glavnu ulogu u Bragi, gdje Partizan u utorak igra jedan od odlučujućih utakmica za dalju sudbinu u Evropi.

"Braga je, u najmanju ruku, kvalitetna ekipa kao ukrajinski Šahtjor. Portugalci igraju napadački i ne umiju da se brane. Protiv Brage ne moram ja da se ističem na golu, neka ovaj put Kleo bude najbolji. Mi smo došli ovdje da uradimo nešto mnogo teško, da osvojimo bod ili sva tri", rekao je Stojković novinarima po dolasku u Bragu.

Stojković je prije pet godina branio u Bragi, ali tada u dresu Crvene zvezde, kada su se crveno-bijeli plasirali u Ligu UEFA.

"Nebitno je što sam nekad dobro branio u Bragi. Ovo je nešto drugo, nešto mnogo ozbiljnije. Sadašnja ekipa Brage je mnogo jača od one. Riječ je o jednom od najboljih timova u Portugalu", kaže Stojković.

Stojković je dodao i da ne razmišlja o 139. "vječitom" derbiju, koji bi trebalo da bude odigran 23. oktobra.

"Utakmica protiv Braga je bitnija, u pitanju je Liga šampiona, a mi još imamo šanse za osvajanje trećeg mjesta u grupi", rekao je Stojković, koji je član lisabonskog Sportinga.

Još jedan igrač Partizana, napadač Kleo, igrao je u Portugalu za drugoligaša Olivaeš.

"Vraćam se u Portugal, doći će da me gleda mnogo prijatelja. Želio bih da se pokažem u pravom svjetlu. Noga me još boli, ali želim da igram, a ne da gubim samopouzdanje. Oni su jaka ekipa, imaju mogo Brazilaca, ali ni Partizan nije bez svojih šansi", rekao je najbolji strijelac Partizana ove sezone.

Priliku da odigra svoju treću utakmicu u Ligi šampiona dobiće Stefan Savić, koji će u odbrani zamijeniti suspendovanog Marka Jovanovića.

"Nemam tremu i želim da sa Partizanom napravim nešto veliko. Da bi i na proljeće igrali u Evropi neophodno nam je da osvojimo bar bod u Bragi. Ipak, ovo je samo prvo poluvrijeme, jer ćemo u potom dočekati Portugalce u Beogradu", rekao je Savić.

Zvanični trening na stadionu Munisipal (kapacitet 30.000 mjesta) zakazan je za 20 časova, a utakmica u utorak u standardnom terminu - 20.45.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC