• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo: Samo da ne igra Pipo Inzagi

Žoze Murinjo se ne plaši najava da će Milan napasti Real na Santjago Bernabeu. Ali, samo ako ne igra Pipo Inzagi.

 Žoze Murinjo: Samo da ne igra Pipo Inzagi Izvor: MONDO

U utorak u Ligi šampiona sudar giganata - na "Santjago Bernabeu" igraće Real i Milan. Ova fudbalska poslastica ima, naravno, i svoju verbalnu predigru.

Prednjači, a ko bi drugi nego trener Reala Žoze Murinjo, ali ni iz Milana mu ne ostaju dužni.

Na konferenciji za novinare, uoči meča dva kluba sa najviše titula evropskog prvaka, trener "kraljevskog kluba" je na svoj način uzvratio na izjavu kolege iz Milana Masimilijana Alegrija da bi mogao da zaigra sa čak šestoricom napadača u Madridu.

"Što se mene tiče, mogu da igraju sa desetoricom napadača, samo da među njima nije Pipo Inzagi. On je najopasniji", kaže Murinjo.

Hm, čudna izjava Murinja, ne znamo da li je i iskrena i da li zaista najviše cijeni veterana Milana ili je to tek samo odgovor na poruke iz italijanskog kluba. S obzirom na to da je Murinjo bio trener Intera trebalo bi ovu njegovu izjavu uzeti za ozbiljno. To bi značilo da on Inzagija cijeni više od, recimo, Zlatana Ibrahimovića ili Pata...

Ali, Murinjo je nastavio: "Španci nisu upoznali pravog Ibrahimovića (mislio je na period proveden u Barseloni). Igrač poput njega zna da napravi razliku. On je ponosan igrač, koji želi da bude šampion, koji želi da se takmiči".

Inzagi je trenutno tek peti napadač rosonera, jer su ispred njega Robinjo, Pato, Ronaldinjo i Ibrahimović. Ali, uprkos svojim poznim igračkim godinama Inzagi ipak dobija priliku da igra. U Seriji A je dao dva gola, od toga izjednačujući protiv Katanije (1:1) na San Siru.

Real ima devet titula šampiona Evrope,m naspram Milanovih sedam. A Klarens Sedorf je sa oba kluba jednom podizao najvredniji klupski trofej na Starom kontinentu.

Holanđanin ne haje mnogo za optimistične izjave Kristijana Ronalda, Mesuta Ozila i drugih igrača reala pred veliki evropski derbi. Ali, zato odaje veliko poštovanje njihovom treneru - Murinju, koga je nazvao "fudbalskim genijem".

"Pod Žoze Murinjom, Real je jedan od timova kojih se treba najviše plašiti. Dopada mi se kao ličnost i mislim da je Real jedan od glavnih kandidata za osvajanje novog evropskog trofeja", smatra Sedorf.

Osim za Sedorfa, još dva igrača biće u centru pažnje. Reč je o Brazilcima Kaki i Robinju. Prvi je Milanov dres zamenio Realovim, dok je drugi išao u obrtnuom smjeru.

Kaka još nije "našao sebe" u Madridu, a Sedorf mu savjetuje da bude strpljiv u Realu i "sve će doći na svoje".

Robinjo je, pak, željan neke male osvete. Nakon što je dao prvi gol za Milan u prvenstvenom duelu protiv Kjeva proteklog vikenda, Brazilac je željan da da gol i svom bivšem klubu.

"Imam veliku želju da dam gol Realu na njegovom terenu", poručuje Robinjo.

Real ima šest bodova iz dva meča u Grupi G Lige šampiona, dok Milan zaostaje dva.

U drugoj utakmici u toj grupi Ajaks che od 20.45 na svom terenu igrati protiv Oksera. Holanđani su u dve utakmice osvojili samo bod, protiv Milana (1:1), dok je Okser izgubio oba meča, protiv Milana (0:2) i Reala (0:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC