• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksički "Murinjo" doveden da sredi stvari

Dok igrači prijete bojkotom reprezentacije, čelnici Fudbalskog saveza Meksika postavili su selektora sa petogodišnjim iskustvom u trenerskom poslu.

 Meksički "Murinjo" doveden da sredi stvari Izvor: MONDO

Hose Manuel De La Tore postavljen je u utorak rano ujutru za selektora fudbalske reprezentacije Meksika iako se trenerskim poslom bavi tek pet godina!

Odluku o postavljenju De La Torea za novog selektora vlasnici meksičkih klubova donijeli su jednoglasno s obzirom na to da se jedini protivkandidat, Viktor Manuel Vučetić, povukao uoči izbora iz, kako je naveo, ličnih razloga.

Trenersku karijeru De La Tore (44) počeo je 2006. u Čivasu iz Gvadalahare. Poslije samo godinu dana prešao je u Toluku sa kojom je osvojio tri titule prvaka Meksika. Ti rezultati su ga i preporučili za novu funkciju zbog koje će sada morati da napusti klupu Toluke.

"Ostvario mi se san iz detinjstva. O ovome sam maštao cijelog života", rekao je De La Tore na konferenciji za novinare održanoj odmah po izboru.

Na mjestu selektora De La Tore će zamijeniti Havijera Agirea koji je podnio ostavku poslije poraza Meksika u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. U međuvremenu funkciju privremenog selektora obavljao je Efrain Flores koji je ostvario i pobjedu protiv Kolumbije (1:0), ostvarenu 7. septembra ove godine.

Poslije te utakmice, međutim, dogodio se skandal nezabilježen u istoriji meksičkog nacionalnog tima, jer je 13 reprezentativaca kažnjeno zbog žurke koju su napravili u hotelu u Montereju.

Organizatorima te "zabave" Karlosu Veli i Efrainu Huarezu izrečena je šestomjesečna suspenzija na nastupe za reprezentaciju, dok su preostalih 11 (Đovani Dos Santos, Havijer Hernandez, Giljermo Očoa, Francisko Rodrigez, Karlos Salsido, Andres Guardado, Herardo Torado, Pablo Barera, Rafa Markez, Enrike Eskueda i Hektor Moreni) kažnjeni sa po 50.000 pezosa (2.941 evra).

Kazne je izrekao direktor Meksičkog fudbalskog saveza Nestor De La Tore, inače brat novoizabranog selektora. Svi kažnjeni javno su zatražili njegovu ostavku i tom prilikom zaprijetili bojkotom reprezentativnih utakmica.

Bivši fudbaler Barselone Markez objelodanio je da su kažnjeni reprezentativci poslali pismo nacionalnoj federaciji u kojem su naveli da nisu zaslužili drakonske kaznje i da je najbolje da ih ne pozivaju u reprezentaciju dok se slučaj ne riješi.

Poslije tog pisma Nestor De La Tore je odlučio da podnese ostavku i obrazložio je na sljedeći način:

"Fudbaleri su tražili moje javno izvinjenje. Trebalo je, znači, da im se javno izvinim zbog toga što sam primjenjivao pravila. Nisam to htio da učinim i zato podnosim ostavku. Jer, ne mogu da prihvatim da reprezentativci postavljaju bilo kakve uslove za igranje u nacionalnom timu", rekao je dotadašnji direktor Saveza.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC