• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u napad - Ilić, Moreira, Kleo, Šćepović!

Fudbaleri Partizana istrčaće na travnjak Munisipala u utorak uveče u izuzetno ofanzivnom sastavu sa Moreirom, Ilićem, Tomićem, Kleom, Šćepovićem...

 Svi u napad - Ilić, Moreira, Kleo, Šćepović! Izvor: MONDO

Partizan će u utorak od 20.45 u duel sa Bragom krenuti sa izuzetno ofanzivnom postavom, sudeći prema onome što su crno-bijeli na stadionu Munisipal uvježbavali u ponedeljak uveče.

Trener šampiona Srbije uvježbavao je jedanaestoricu, koji teško da će igrati defanzivno u trećem kolu Grupe H, jer su u "projektovanoj" postavi Saša Ilić, Almami Moreira i Nemanja Tomić, kao i dvojica napadača Gabrijel Kleo i Marko Šćepović.

Defanzivni vezista trebalo bi da bude Milan Smiljanić, a ispred Vladimira Stojkovića u liniji će igrati Aleksandar Miljković, Mladen Krstajić, Stefan Savić i Aleksandar Lazevski.

A, ukoliko bude izmjena u ovoj postavi, ona će vjerovatno biti u veznom redu, gdje bi nešto defanzivniji Mohamed "Medo" Kamara mogao da uskoči umjesto još nedovoljno oporavljenog Moreire.

Iako je na jednom od posljednjih treninga u Beogradu, pred put u Portugal, zadobio neugodnu povredu koljena poslije udarca koji je dobio od saigrača Džozefa Kizita, Nemanja Tomić izdržao je kompletan trening u ponedeljak uveče i najavljen je kao starter.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Smiljanić, Moreira, Ilić, Tomić - Šćepović, Kleo.

Duel na Munisipalu, stadionu kapaciteta 30.154 gledalaca, sudiće menadžer iz Ruana, Francuz Loren Dijamel, koji značku FIFA nosi od 1999. godine.

U Bragu je doputovala i grupa navijača Partizana, koji će poput domaćih fanova sa nadimkom "Arsenalistas", ulaznice morati da plati po cijeni od 11 do 65 evra.



Nadimak "Arsenalistas" fanovi Brage dobili su po uzoru na londonski Arsenal, koji je ove sezone u Ligi šampiona upravo u grupi sa Partizanom i Bragom.

Godine 1920. uprava Brage odlučila je da promijeni zeleno-bijelu boju dresova, s obzirom da je ona postala sinonim za lisabonski Sporting. Poslije turneje po Engleskoj, pod vođstvom trenera iz Mađarske Žozefa Saba, tokom koje se Braga sastala sa Arsenalom, odlučeno je da klub sašije dresove po uzoru na londonske "tobdžije", crvene boje, sa bijelim rukavima.

Čak je i mladi tim Brage nazvan Arsenal do Braga.

Ipak, u prvom kolu Lige šampiona, veliki Arsenal nije imao razumijevanja za svoje sljedbenike, već ih je napunio sa 6:0.

Ni Partizan, ni Braga u dva kola nemaju osvojen bod, pa je svima u crno-bijelom taboru jasno da će dvomeč sa Portugalcima u trećem i četvrtom kolu Grupe H odlučiti o tome ko će sa treće pozicije u grupi na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Stoga, u Partizanu bi bili zadovoljni remijem u Bragi, jer bi onda pred svojim navijačima mogli da jure pobjedu koja bi garantovala evropsko proljeće.

"Uvijek želimo da pobijedimo, pa će tako biti i ovog puta. Braga je odličan tim, prošle sezone su se do posljednjeg trenutka borili za titulu šampiona u Portugalu, a podatak da u ekipi imaju osam Brazilaca govori o njihovom kvalitetu. Ipak, vjerujem u nas i nadam se pozitivnom ishodu", rekao je Kleo, koji je izazvao veliku pažnju novinara u Portugalu.

Oni se pitaju kako su njegove igre u Drugoj ligi Portugala promakle velikim timovima, pa se obreo u Srbiji. Navodno je Klea htjela upravo Braga.

"Ne znam da li je to tačno, ali ne bih mijenjao sve što imam u Beogradu za to da igram u Bragi, iako je to veliki klub", dodao je Kleo.

Ipak, Partizan je u evropskim okvirima znatno veći klub od Brage, koja u istoriji ima samo osvojen Kup Portugala 1966. godine, kada su crno-bijeli igrali finale Kupa evropskih šampiona.

S druge strane, Partizan ima 22 nacionalne titule i 12 kupova. Ali, ništa od toga neće se računati u utorak, u duelu sa drugoplasiranim timom prošlog prvenstva Portugala i ekipom koja je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacila Sevilju.

"Smatram da su domaćini favoriti, igraju na pred svojim navijačima, ali i mi smo spremni u potpunosti, maksimalno koncentrisani i radujemo se utakmici. Mislim da će naredna dva meča odlučiti o tome ko ide u drugi krug, bilo u nastavak Lige šampiona ili u proljećni dio Lige Evrope", rekao je trener Stanojević.

"Lično bio bih zadovoljan i neriješenim ishodom, jer smatram da bi to bio pozitivan rezultat za nas, ali naravno da ćemo sve uraditi da pobijedimo. Naše ambicije su da prezimimo u Evropi i u mečevima sa Bragom imamo prilike da to ostvarimo", dodao je.

Kladionice listom daju prednost Bragi, na čiju je pobjedu kvota 1.80. Remi se "cijeni" sa 3.00, a pobjeda Partizana sa 4.00.



PAROVI TREĆEG KOLA LIGE ŠAMPIONA

U utorak (20.45):

GRUPA E: Roma - Bazel, Bajern Minhen - Kluž.

TABELA: Bajern 6, Kluž 3, Roma 3, Bazel 0.

GRUPA F: Spartak Moskva - Čelsi (18.30), Marsej - Žilina.

TABELA: Čelsi 6, Spartak 6, Marsej 0, Žilina 0.

GRUPA G: Ajaks - Okser, Real Madrid - Milan.

TABELA: Real 6, Milan 4, Ajaks 1, Okser 0.

GRUPA H: Braga - Partizan, Arsenal - Šahtjor.

TABELA: Arsenal 6, Šahtjor 6, Partizan 0, Braga 0.

U srijedu (20.45):

GRUPA A: Inter - Totenhem, Tvente - Verder.

TABELA: Inter 4, Totenhem 4, Tvente 1, Verder 1.

GRUPA B: Šalke - Hapoel Tel Aviv, Lion - Benfika.

TABELA: Lion 6, Šalke 3, Benfika 3, Hapoel 0.

GRUPA C: Rendžers - Valensija, Mančester junajted - Bursaspor.

TABELA: Mančester junajted 4, Rendžers 4, Valensija 3, Bursaspor 0.

GRUPA D: Panatinaikos - Rubin Kazanj, Barselona - Kopenhagen.

TABELA: Kopenhagen 6, Barselona 4, Rubin 1, Panatinaikos 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC