• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Derbi nije vrijedan ljudskog života

"Igraćemo derbi, pod uslovom da tribine budu prazne", rekao je Đurić predstavnicima medija u Portugalu.

 Đurić: Derbi nije vrijedan ljudskog života Izvor: MONDO

Predsjednik FK Partizan Dragan Đurić poručio je, posredstvom novinara koji u Bragi prate crno-bijele na gostovanju u trećem kolu Lige šampiona, da njegov tim pristaje da igra "vječiti derbi" sa Crvenom zvezdom ove subote samo ukoliko na stadionu ne bude publike!

"Igraćemo derbi, pod uslovom da tribine budu prazne", rekao je Đurić predstavnicima medija.

U ponedeljak, poslije sastanka predstavnika FK Crvena zvezda, MUP i Zajednice Superlige, došlo se do zaključka da postoje uslovi da utakmica visokog rizika ipak bude odigrana u subotu, od 13 ili 14 časova, uz prisustvo publike, ali je konačna odluka odložena za srijedu ili četvrtak, kada se Uprava Partizana bude vratila iz Portugala.

"Tokom ponedeljka se ništa novo nije dogodilo što se derbija tiče, već očekujem da će sve da bude jasnije poslije sastanka koji slijedi u srijedu", dodao je Đurić.

Koji će biti zahtjevi Partizana?

"Svi su vidjeli šta se dogodilo u Đenovi. Mi samo želimo da se takve scene ne ponove i da naši igrači budu bezbjedni, a to mogu da obezbijede samo organi reda", rekao je Đurić i nadovezao se:

"Nismo za odlaganje derbija, može da se odigra utakmica već u srijedu. Hoćemo da kao prošle sezone odemo na njihov stadion i da ih pobijedimo. Ipak, smatramo da bi bilo najbolje da se meč odigra bez prisustva publike. Jedan ljudski život važniji je od derbija i svih utakmica. Iskreno rečeno, vjerujem da nije realno da se derbi odigra u prisustvu navijača".

Prije puta u Portugal rekli ste da imate saznanja da će utakmica biti prekinuta?

"Postoje priče da će i ta utakmica biti prekinuta i takve informacije stigle su do mene. Kada se danima pred Đenovu pričalo o istoj stvari, svi su okretali glavu, smatrali da je to neozbiljno, da se tako nešto ne može dogoditi... Zar ćemo opet da se pravimo gluvi i slijepi?! Ponovo kažem da će državni organi dati konačnu riječ".

Da li će Partizan odgovarati za ponašanje svojih navijača, ukoliko derbi ipak bude odigran u subotu sa prisustvom publike?

"Mi moramo da prihvatimo odgovornost. Ali, bezbjedonosne garancije ćemo dati onda kada budemo organizatori meča, što sada tražimo od komšija. Da se nije dogodilo Đenova, ničeg od ovog ne bi bilo. Ovako, situacija je znatno drugačija... Ljudi moji, pa tamo smo imali pokušaj klasičnog linča jednog čovjeka, sportiste, koji je golman Partizana", podsjeća Đurić da su navijači Crvene zvezde krenuli u fizički obračun sa Vladimirom Stojkovićem.

Koliko ste cjelokupnoj atmosferi doprinijeli vi i vaše kolege iz Crvene zvezde rednovnim saopštenjima u kojima se ne biraju riječi?

"Vrlo dobro znate ko je počeo s takvim načinom komunikacije, kao i ko se ove sezone prvi oglasio saopštenjem. Osim toga, možete lijepo da utvrdite kakvim rječnikom je napisano svega tri, do četiri saopštenja iz Partizna za posljednje dvije sezone, na šta se mi pozivamo i za šta se zalažemo, odnosno na šta su ličila njihova saopštenja. Kakav jezik je tamo korišten, kakve su se sve stvari pominjale, koje nemaju nikakve veze s fudbalom...", rekao je prvi čovjek Partizana.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić na kraju nije otkrio imena navodnih nalogodavaca incidenata u Đenovi...

"Pa ne očekujete valjda da ja kažem?"

Jeste li upoznati s pisanjem švajcarskog Blika?

"Nisam vidio taj članak i ne bih da komentarišem", ogradio se Đurić od navoda švajcarskog lista da je upravo predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić bio nalogodavac nereda u Đenovi.

Šta će čelnici crno-bijelih reći na očekivanom sastanku u srijedu od 13 časova već može da se zaključi iz poruke koju je Đurić poslao u utorak oko podneva.

Iz Partizana su još ranije tražili pismene garancije za bezbednost svih članova svog kluba, potpisanu i od predstavnika Crvene zvezde, MUP i FSS, ali do utorka nije bilo govora o pismenim garancijama.

Nezvanično, u Crvenoj zvezdi nisu spremni na takav potez, jer prema procjeni tima iz Ljutice Bogdana to nikada ranije nije bio slučaj. Crveno-bijeli vjeruju da ni uoči 139. "vječitog derbija" nema razloga za pismenim potvrdama.

Šta vi mislite?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC