• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelnici FSS u UEFA: Iznijeli smo argumente

Predstavnici FSS u Nionu razgovarali sa ljudima iz UEFA o incidentima u Đenovi. Epilog razgovora za sada "poslovna tajna". Čelnici FSS zadovoljni.

 Čelnici FSS u UEFA: Iznijeli smo argumente Izvor: MONDO

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije vidjeli su se sa zvaničnicima Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu i prenijeli im svoje viđenje događaja iz Đenove i prekinutog meča Italija - Srbija u kvalifikacijama za EURO 2012. godine.

U saopštenju objavljenom na sajtu FSS ne piše sa kime su se tačno vidjeli predstavnici srpske fudbalske organizacije, niti su objavljeni detalji razgovora, ali se ističe da su čelnici FSS "zadovoljni konstruktivnom posjetom" i vjeruju u uspjeh svoje inicijative.

"Epilozi obavljenih razgovora i konsultacija svakako spadaju u domen poslovne tajne i poštovanja pregovaračke kulture. FS Srbije vjeruje da u tom cilju ima potpuno razumijevanje medija i javnosti, jer o osnovnim zaključcima svakako ne može biti javno razmatrano", piše u saopštenju FSS.

"U svakom slučaju, zajednička ocjena članova delegacije našeg Saveza јеste dа је posjeta Nionu bila vrlo korisna, uspostavljeni dijalozi veoma konstruktivni i izražava se uvjerenje u pozitivne rezultate preuzete inicijative. U ovom trenutku, prioritet je stvaranje kvalitetnog, detaljno sastavljenog i jasno definisanog izvještaja o svemu što je viđeno u Đenovi, što će predstavljati, ubijeđeni smo, jake argumente koji će se naći pred članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA", dodaje FSS.

FSS treba da do ponedeljka, 25. oktobra dostavi izvještaj i kompletnu dokumentaciju o tome šta je preduzeo na organizacionom planu u vezi sa utakmicom u Đenovi, a organi UEFA će sjednicu održati u petak, 29. oktobra (dan kasnije nego što je prvobitno najavljeno).

Prošle nedelje zasjedala je fudbalska vlada Srbije i zaključila da najveću odgovornost za incidente, nerede i prekid meča u Đenovi snosi Fudbalski savez Italije i da će stoga pred UEFA izaži sa prijedlogom da bude odigran novi meč.

"Ne treba biti preveliki optimista, ali mislimo da je raspoloženje u rukovodećim organima UEFA takvo da možemo da razgovaramo. Potpredsjednik FSS Ivan Ćurković, generalni sekretar FSS Zoran Laković i ja ćemo ćemo Platiniju na sastanku 18. oktobra predočiti sve u vezi sa ovim slučajem. Ne ni bilo trebalo da nas iznenadi bilo kakva kazna. Ali, mi ćemo tražiti da se odigra nova utakmica, jer bi to bilo pošteno. To je naša želja, vidjećemo kakav će biti epilog", rekao je tada predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

(MONDO - arhivska fotografija/MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC