• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Nije mi jasno zašto se Runiju ide

Menadžer Mančester junajteda priznao da bi Vejn Runi da napusti klub. Gradski rival već nudi 114 miliona evra za transfer.

 Ferguson: Nije mi jasno zašto se Runiju ide Izvor: MONDO

Vejn Runi definitivno hoće da naputi Mančester junajted. To je konačno potvrdio i Aleks Ferguson i tako stavio tačku da brojne špekulacije prethodnih dana.

"Uopšte nam nije jasno zbog čega Runi želi da nas napusti. Prosto smo ošamućeni zbog toga", izjavio je menadžer "crvenih đavola".

Ferguson je napomenuo da Runi neće igrati u utakmici Lige šampiona u srijedu protiv Burse zbog povrede skočnog zgloba, a predstavnik za štampu Junajteda je izjavio da se Runi povrijedio u utorak na treningu i da je sa terena iznesen na nosilima.

"Mislim da naša vrata za njega i dalje treba da budu otvorena, posebno zbog toga što se radi o tako dobrom fudbaleru. Otkako je stigao u klub samo smo mu pomagali, pa zbog toga još teže možemo da shvatimo njegovu želju da ode", dodao je Ferguson.

Runi je u Mančester junajted prešao iz Evertona 2004. kao 18-godišnjak za 25,6 miliona funti, što je i dalje rekordni svetski transfer za igrače mlađe od 20 godina.

Tek što se pročulo da Runi želi da napusti Old Traford, reagovale su komšije.

"Građani" su spremni da izdvoje čak 114 miliona evra za njegov transfer, objavili su ostrvski mediji.

Prema tim informacijama Mančester siti ima namjeru da polovinu sume uplati na ime oštećenja gradskom rivalu, a druga polovina je predviđena za četvorogodišnju platu golgetera engleske reprezentacije.

Ukoliko se taj transfer realizuje Runi će, sa godišnjom platom od preko 14 miliona evra, postati najpalćeniji igrač Premijer lige.

Međutim, teško je očekivati da će 24-godišnji fudbaler pristati na seobu u komšiluk, jer bi se tima vjerovatno samo uvećao pritisak na njega, od koga toliko želi da pobjegne.

Zbog toga su znatno realije opcije da, ako već napušta Junejted, pređe u tabor jednog od španskih giganta.

(agencije, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC