• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizanu proljeće sve dalje

Partizan je poražen u Bragi u utakmici trećeg kola Grupe H Lige šampiona - 0:2. Golove su dali Lima i Mateus u 35. i 89. minutu.

 LŠ: Partizanu proljeće sve dalje Izvor: MONDO

Samo jedan od rivala mogao je da ostvari istorijski, prvi trijumf u elitnom takmičenju i to je učinio portugalski predstavnik.

Crno-bijele poraz nije izbacio iz trke za treće mjesto u grupi i plasman u proljećne borbe u Ligi Evrope, ali im je treći neuspjeh u nizu postavio pobjedu nad istim protivnikom 3. novembra u Beogradu kao imperativ.

Dodatnu otežavajuću okolnost predstavljaće im to što su u Bragi izgubili 0:2, a u slučaju istog broja bodova, gledaće se odnos u međusobnim duelima.

A Partizan je drugi gol primio tek pošto su se u finišu njegovi igrači "zaletjeli" da izjednače. Nisu uspjeli u tome, već su omogućili protivniku da duplira prednost i tako mu pred "revanš" u Beogradu postave duplo teži zadatak.

Braga nije bauk. Daleko od toga. Partizan je svo vrijeme bio, u najmanju ruku ravnopravan rival, a u većem dijelu utakmice igrao je loše u fazi napada.

Ideja trenera Aleksandra Stanojevića da se ofanzivnim sastavom suprotstavi gomili Brazilaca na privremenom radu u Portugalu (osmorica u prvom timu Brage) urodila je plodom utoliko što su crno-bijeli odaljili domaćina od gola Vladimira Stojkovića.

Braga je povela, a ni šansu nije stvorila.

Međutim, u fazi napada crno-bijelih bilo je dosta problema. Napadači su bili u džepovima domaćih defanzivaca, vezisti su na sredini terena srljali iz greške u grešku...

U prvom poluvremenu prednjačio je nervozni Moreira. Napravio je nekoliko prekršaja u zoni od 30 metara od gola Partizana, a jedan od njih bio je presudan - Lima je opalio preko "živog zida", lopta se zarila u mrežu Stojkovića, koji je paradom samo uljepšao ionako lijep gol.

Logično, Stanojević je reagovao i zamijenio već na poluvremenu Moreiru, koji je prethodno "zaradio" i žuti karton. I zaista je zamjena "crno-bijele desetke", Mohamed Kamara, razmrdao "vezu".

Međutim, ispostavilo se da je pogodak Lime bio odlučujući. Brazilac je, slično Hrvatu iz Šahtjora Dariju Srni, presudio crno-bijelima. Ali, ukrajinski tim je dominirao u meču sa srpskim šampionom. A, Braga nije.

Konačan rezultat postavio je drugi Brazilac, Mateus. On je samo rutinski krunisao kontranapad "tri na jedan" u 89. minutu kada su skoro svi gostujući igrači, osim Mladena Krstajića i Stojkovića, ostali daleko od svog gola.

Jedinu priliku iz kategorije stoprocentnih domaćin je stvorio u 78. minutu. I ona je bila plod znatno ofanzivnijeg opredjeljenja crno-bijelih. Mateus je išao sam na Stojkovića, koji mu je ušao u šut i otklonio opasnost.

Prethodno, solidno je glavom šutirao i Paulao (49. minut). I tada je Stojković bio na visini zadatka.

I to je sve što je Braga uradila u napadu.

Crno-bijeli su najbolju šansu imali neposredno poslije vodećeg gola Brage. Saša Ilić je poslao dugu loptu, koju je Aleksandar Lazevski primio na grudi, a kada se našao na sedam-osam metara iskosa sa leve strane od gola, ali sa Paulom Sezarom na leđima, tukao je ljevicom - pored gola.

Uzdasi oko 200 gostujućih navijača na stadionu Munisipal oteli su se i u 76. minutu kada se činilo da je Ilić u idealnoj šansi, ali je lopta "uhvatila" u raskoraku iskusnog vezistu i prošla mu kroz noge.

Udarci iz daljine Marka Šćepovića i Klea dva puta, kao i Mohameda Kamare iz slobodnog udarca, ali i Mladena Krstajića glavom bili su malo da se osvoji makar bod. Jer, skoro svaki put je lopta bila lak plijen golmana Felipea.

Braga - Partizan 2:0 (1:0)

STRELAC: 1:0 - Lima u 35, 2:0 - Mateus u 89. minutu.

STADION: Munisipal u Bragi. SUDIJA: Loren Duhanel (Francuska). ŽUTI KARTONI: Andres Madrid (Braga), Moreira (Partizan).

BRAGA: Felipe - Silvio, Moiseš, Paulao, Elderson - Alan, Valdinjo, Andres Madrid (od 73. Agujar), Paulo Sezar (od 69. Leandro) - Lima (od 87. Mosoro), Mateus.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Smiljanić - Tomić (od 88. Tomić), Moreira (od 46. Kamara), Ilić - Šćepović (od 54. Boja), Kleo.

Grupa H

Braga - Partizan 2:0(1:0)
/Lima 34, Mateus 89/

Arsenal - Šahtjor 5:1(2:0)
/Song 19, Nasri 42, Fabregas penal 60, Vilšir 66, Šamak 69 - Eduardo 82/

TABELA: Arsenal 9, Šahtjor 6, Braga 3, Partizan 0.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC