• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borcu treba gol na Grbavici

Danas se igraju revanš mečevi osmine finala Kupa BiH, a najzanimljivije će biti u Sarajevu gdje Željezničar dočekuje banjalučki Borac u reprizi prošlogodišnjeg finala.

 KUP BiH: Borcu treba gol na Grbavici Izvor: MONDO

Prvi meč u Banjaluci završen je bez golova, pa odluka o tome ko će u narednu rudnu definitivno pada na Grbavici.

Borac je prošle godine u finalu uspio da osvoji Kup BiH upravo zbog gola u gostima pošto je u Banjaluci bilo 1:1, a u revanšu u Sarajevu 2:2. Banjalučani se nadaju da i sada mogu postići najmanje jedan pogodak i da mogu da ponovie prošlogodišnji uspjeh.

"Sve je otvoreno, šanse su nam podjedanake. Rezultat 0:0 nikom ništa ne garantuje. Vjerujem da možemo postići najmanje jedan gol i da ća nam to biti dovoljno za dalji plasman", kaže napadač Borca Stevo Nikolić.

Optimista je i Vlado Jagodić koji najavljuje ofanzivnu igru od prvog minuta

"Imamo aktivan rezultat i mislim da smo u blagoj prednosti. Rekao sam da ova utakmica ima četiri poluvremena. U prva dva nam je bio cilj da ne primimo gol i uspjeli smo. Sada želimo da postignemo gol i mi to možemo. Zatrešćemo sigurno mrežu domaćina, a nama u tom slučaju odgovara i remi. Dakle, "Željo" je taj koji mora da pobijedi", rekao je Jagodić.

Njegov kolega na drugoj strani Amar Osim izjavio je de će Željezničar ići na pobjedu, ali da neće srljati.

"Strpljivo i disciplinovano ćemo čekati svoju priliku. Ukoliko ponovimo igru iz prve utakmice, možemo se nadati prolazu dalje.- Naš cilj je osvajanje Kupa BiH i zato nećemo praviti nikakve kalkulacije sa sastavom. Nikog od igrača nećemo odmarati kako bi eventualno što spremniji dočekali gradski derbi sa Sarajevom. Protiv Banjalučana će igrati najbolji i najspremniji, a o derbiju sa Sarajevom ćemo razmišljati poslije meča sa Borcem", najavio je trener Željezničara.

U ostalmim mečevima Slavija će nakon povoljnog rezultata iz Zenice (1:1) pokušati da na svom terenu savlada Čelik i prođe u naredni krug takmičenja, kao i tuzlanska Sloboda protiv Kozare iz Gradiške.

Sarajevu bi gostovanje u Novog Gradu trebalo da predstavlja amo formalnost poslije pobjede protiv Slobode u prvom meču od 4:1, dok će Široki Brijeg morati da nadoknadi minus od dva gola u duelu sa Omladincem iz Mionice.

Teslićki Proleter bio je na pragu iznenađenja osmine finala poslije pobjede od 4:2 nad Zrinjskim u prvom meču, ali su Mostarci u utorak nadoknadili minus i pobjedom od 3:0 obezbijedili prolaz u četvrtfinale, baš kao i Olimpik koji nije imao problema sa ekipom Unisa.

Parovi i rezultati osmine finala:


Brаnitelj - Leotаr prvi meč 1:1 (14.30)
Slobodа (NG) - Sаrаjevo 1:4
Slobodа (Tuzlа) - Kozаrа 1:1
Široki Brijeg - Omlаdinаc 0:2
Slаvijа - Čelik 1:1
Željezničаr - Borаc 0:0 (17.00)

Odigrano u utorak:

ZRINJSKI - Proleter (Teslić) 3:0, prvi meč 2:4
OLIMPIK - Unis 5:1, prvi meč 2:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC