• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini bez komentara o "slučaju Đenova"

Mišel Platini u Zagrebu odgovarajući na pitanja novinara izbjegao da prokometraiše incidente iz Đenove i eventualnu odluku UEFA.

 Platini bez komentara o "slučaju Đenova" Izvor: MONDO

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platniji nije želIo da komentariše incidente koje su u Đenovi izazvali srpski navijači i zbog kojih je prekinut kvalifikacini meč za Evropsko prvenstvo između Italije i Srbije.

Na pitanje novinara hoće li UEFA suspendovati Fudbalski savez Srbije, Francuz je odgovorio da mu ne pada na pamet da to komentariše, jer će o svemu odlučiti Disciplinska komisija Uefe.

Platini je, takođe, rekao da UEFA ima stroge propise i da se u zvanična takmičenja mogu uključiti samo države koje su članice UN, pa tako ni Kosovo niti Gibraltar ne mogu da nastupaju pod okriljem UEFA dok ne ispune te uslove, prenijela je agencija Hina.

"Žao mi je što nisam uspio da se sastanem s premijerkom Jadrankom Kosor jer sam s njom planirao da razgovaram o nekoliko važnih pitanja vezanih za nasilje na stadionima i namještanje utakmica. To sam rekao ministru sporta Radovanu Fuksu koji će o svemu obavijestiti premijerku, a ja u januaru ponovo planiram da posjetim Zagreb", rekao je Platini.

Novinare je najviše zanimala kladioničarska afera koja je potresla fudbalsku Evropu.

"Vi znate da UEFA nema ni policiju ni sudstvo. Bilo je nekih informacija o namještanju fudbalskih utakmica, ali nismo imali dokaze", naveo je Platini.

On je odbacio nagađanja da je u Zagreb došao da bi podržao Vlatka Markovića u borbi za novi mandat na čelu Hrvatskog fudbalskog saveza.

Predstavnici Roma su na konferenciji za novinare Platiniju poklonili dres romske reprezentacije s brojem deset i njegovim imenom, podsjetivši ga na probleme rasizma u Evropi.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC