• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi: Imam veće ambicije od Junajteda

"Neću produžiti ugovor, jer nisam dobio garancije da će biti ulaganja", objasnio je Vejn Runi zbog čega je zatražio da ode iz Mančester junajteda.

 Runi: Imam veće ambicije od Junajteda Izvor: MONDO

Poslije Ser Aleksa Fergusona, koji je prvi u utorak javno progovorio o želji Vejna Runija da napusti Mančester junajted, oglasio se i sam fudbaler.

U saopštenju koje je u srijedu dostavio ostrvskim medijima, jedan od najboljih napadača današnjice i dojučerašnji ljubimac navijača na Old Trafordu obrazložio je svoju želju da u najskorije vrijeme napusti Junajted.

"Sastao sam se prošle nedelje sa (izvršnim direktorom) Dejvidom Gilom, koji mi nije dao ni najmanje garancije o budućim ulaganjima u sastav ekipe, a to me je zanimalo", počeo je priču Runi, čije dresove navijači Mančester junajteda već vraćaju u prodavnice, tražeći zamjenu ili povraćaj novca.

"Rekao sam mu da onda ni ja ne želim da produžim svoj ugovor", dodao je Runi (24).

Potom, napadač engleske reprezentacije priznao je da ga je iznenadio Fergusonov potez, koji je javno otkrio šta mu je igrač rekao u povjerenju.

"Zanimalo me je šta će Ser Aleks Ferguson reći u utorak na konferenciji za medije i bio sam iznenađen dijelovima koje sam čuo. Apsolutno je tačno, kao što je rekao, da smo moj menadžer i ja imali veliki broj sastanaka sa klubom oko mog novog ugovora. Tokom tih sastanaka, koji traju od avgusta, jedina stvar koju sam tražio je uvjerenje da će klub u budućnosti moći da obezbijedi dolaske najboljih svjetskih fudbalera", pojasnio je Runi, da je na prvo mjesto ipak stavio sportsku ambiciju.

Kada takvih garancija nije bilo, odnosno kada je shvatio da sa ovom politikom kluba, Runi i Mančester junajted u budućnosti neće igrati ključnu ulogu u borbi za trofeje, vanserijski napadač je odlučio da zatraži transfer.



Njemu je zasmetalo što je sve iscurilo u javnost mimo njegove želje.

"Nikada ništa javno nisam rekao tim povodom iz poštovanja prema Mančester junajtedu".

Potom je dodao:

"Za mene, najvažnija stvar je osvajanje trofeja, kao što je to uvijek bio slučaj od kada je menadžer Ser Aleks. Upravo zbog toga sam postavio pitanje budućih ulaganja..."

Runi se u više rečenica zahvalio Fergusonu, kojem "duguje sve što je postigao", a Škota je u više rečenica nazvao "genijem". Runi je dodao da mu niko nije pomogao kao Ferguson, kada je sa svega 18 godina došao na Old Traford.

Ipak, ogradio se da odnos koji ima sa Fergusonom nije sam po sebi dovoljan da on ostane tu zauvijek, iako bi to volio...

"Volio bih da ovo traje zauvijek, jer je Ferguson jedan od rijetkih genija", zaključio je Runi, poslije čega postaje jasno da razlog za njegu želju da napusti Junajted nije svađa sa menadžerom, već sketicizam po pitanju finansijske stabilnosti kluba, koji grca u dugovima od kada je američka porodica Glejzer preuzela vlasništvo.

Kako nema indikacija da će se ta situacija popraviti, Runi je shvatio da će češće gledati kako zvijezde odlaze sa Old Traforda, nego kako stižu na taj stadion.

Mediji u Engleskoj u cijelom saopštenju prepoznaju pomirljiv ton i shvataju ga kao Runijevu potrebu da zatrese drvo, ali ne i da potpuno isječe granu na kojoj sjedi, u strahu da se njegov transfer na zimu možda i ne ostvari.

Ali, poslije ovih riječi, mnogi veliki evropski klubovi sigurno neće sjediti skrštenih ruku... Makar cijena bila 100 miliona evra.

Od ljeta 2004. godine, do danas, Runi je za Junajted postigao 132 gola na 287 mečeva, bio šampion Evrope u sezoni 2007/08, potom i prvak svijeta (2008), tri puta osvajao Premijer ligu (2006/07, 2007/08, 2008/09), dva puta Liga kup (2005/06, 2009/10) i dva puta Komjuniti Šild (2007, 2010).

U međuvremenu prikupio je nekoliko desetina individualnih nagrada...



Iako to u saopštenju nije naveo, mediji podsjećaju da je Runi preživeo pravi pakao na privatnom planu od kada su tabloidi otkrili da je imao aferu sa prostitukom, odnosno da je kostantno varao surpugu Kolin. Ona mu je na kraju sve oprostila i rekla da mu je to bio "posljednji put", ali mediji nisu...

Često je zbog preljube bio satanizovan na žutim stranicama i navodno prijateljima se žalio da ne može više da izdrži i da se koncentriše na fudbal, dok traje hajka.

Stoga, vjeruje se da će Runi pre otići iz Engleske, nego preći u redove gradskog rivala Mančester sitija, koji je već poslao zvaničnu ponudu za njega u visini od preko 100 miliona funti!

Kažu, ako to prihvati, Runi će samo dodatno pogoršati ionako lošu stvar.

Nekolicina navijača Mančester junajteda već je spalila dresove sa Runijevim imenom, poslije Fergusonove izjave da napadač želi da ode. Šta bi bilo kada bi otišao baš u Siti, niko ne zna...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC