• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Kadri smo da osvojimo šest bodova

Trener Partizana smatra da crno-bijeli u preostale tri utakmice Lige šampiona mogu da osvoje šest bodova.

 Stanojević: Kadri smo da osvojimo šest bodova Izvor: MONDO

Partizan je plasmanom u Ligu šampiona napravio veliki uspjeh. Međutim, kada su se crno-bijeli našli u evropskoj eliti, ambicijama i željama igrača i stručnog štaba tu nije bio kraj. Najavljivali su borbu za drugo mjesto ili barem treće koje bi klubu garantovalo proljeće u Evropi.

Poslije duela sa Šahtjorom i Arsenalom bilo je jasno da zimski san u Ligi šampiona ipak nije realan za ovu sezonu. Poslije dva startna neuspjeha svi su se okrenuli duelima sa Bragom, ključnim u brobi za treću poziciju i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Prvo, portugalsko poluvrijeme sa Bragom je završeno, a evropsko proljeće još dalje je od Humske. Ipak, ni poraz od 0:2, nije obeshrabrio trenera "parnog valjka" Aleksandra Stanojevića, koji i dalje razmišlja vrlo pozitivno.

"Napali smo Arsenal, kako onda da ne napadnemo Bragu", rekao je trener Partizana i jasno istakao svoje i ambicije kluba pred naredni beogradski okršaj crno-bijelih i Brage. Šef stručnog štaba srpskog šampiona naglasio je da njegov tim u revanšu neće juriti pobjedu od 2:0, dodavši da bi to moglo da bude kobno i da je trijumf bilo kojim rezultatom dovoljan.

Uprkos tome što Partizan nije blistao u Bragi, Stanojević smatra da je crno-bijelima malo nedostajalo da u Beograd donesu prvi bod.

"Moja ideja je bila da u prvom poluvremenu bude neriješeno i da Bragu napadnemo u nastavku. Sasjekao nas je prvi gol... Počeli smo hrabro, Portugalci nisu šutnuli na naš gol. Nažalost, ponovio nam se Donjeck. Insistirao sam da se ne prave faulovi u zoni šuta, a uradili smo to čak četir puta", naveo je Stanojević i dodao da je to jedino što zamjera svojim izabranicima.



Jedan od nervoznijih u timu Partizana bio je 32-godišnji Almami Moreira. Portugalcu je meč u Bragi bio prvi za Partizan u Ligi šampiona.

"Želio sam da na sredini terena imamo hitrinu, pa sam Moreiri dao šansu prije nego Petroviću. Ono što sam tražio od njega to je i odradio, ali me je iznervirala njegova nervoza koja mi uopšte nije jasna. Prije svega me je iznervirao nepotrebno dobijen žuti karton i česta rasprava sa sudijama."

Upitan da prokomentariše odluku da od prvog minuta u napadu igra Marko Šćepović, Stanojević je odgovorio da je on svoju šansu 'debelo zaslužio', objasnivši da je mladi napadač u dobroj formi, dok Pjer Boja nije potpuno spreman, a Ivica Iliev nije na svom nivou već neko vrijeme.

Mladi stručnjak smatra da je Partizan još "zelen" za Ligu šampiona, ali da se do sada, uprkos tome što nije osvojio nijedan bod, na tri utakmice nije obrukao. Stanojević očekuje da se bodovni saldo crno-bijelih promeni poslije duela sa Bragom i Šahtjorom u Beogradu.

"Znam da smo kadri da osvojimo šest bodova iz te dvije utakmice. Ako uspijemo u toj namjeri imamo čemu da se nadamo."

Stanojevića mnogo više od "nule" u Ligi šampiona brinu loša izdanja u Superligi protiv Spartaka i Vojvodine. "To me brine, takve utakmice nisu smjele da nam se dogode", kaže on i najavljuje meč sa Crvenom zvezdom.

"U 'vječitom derbiju' moramo da budemo pametni. Napašćemo, ali ćemo se i braniti. Sigurno da ćemo igrati na pobjedu. Imaću problem sa sastavom tima. Igrači su umorni, istrošeni, posebno oni koji nisu prošli pripreme. Međutim, opravdanja nema. Bolje je da igramo i Ligu šampiona nego samo prvenstvo", rekao je Stanojević i iznio svoj stav po pitanju derbi sa publikom ili bez nje.

"Zamolili su me u klubu da ne komentarišem tu temu. Rećiću samo ovo... Ja sam sportista i iz toga bi trebalo da bude jasno šta je moja želja. Ipak, kada se sjetim šta se sve dešavalao 2000. godine, pa sa golmanom Stojkovićem... Želim da sve ostane u sportskim okvirima", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC