• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za novu karijeru: Legendarni Toni Parker ''ulazi'' u fudbal?

Autor mondo.rs

I to sa velikim planovima...

 Olimpik-Lion-Asvel-Toni-Parker-predsednik Izvor: DI YIN/GETTY IMAGES ASIAPAC

Kada je završio NBA karijeru Toni Parker se vratio u Evropu, gde je sa Asvelom započeo ambiciozan projekat. Postali su učesnici Evrolige, imaju nameru da redovno igraju to takmičenje i da prave velike rezultate u njemu.

Uloženo je mnogo novca i energije, a funkcionerske sposobnosti Parkera nisu prošle nezapaženo. Zato se njegovo ime dovodi u vezu sa, još uvek zuzetim, mesto predsednika Olimpika iz Liona.

Možda će vas zanimati

Žan-Mišel Ola, trenutni predsednik francuskog fudbalskog kluba, nije blizu napuštanja funkcije na kojoj se nalazi preko tri decenije, ali već vidi ko bi mogao da bude naslednik.


Od kako je Parker počeo da radi u Asvelu, fudbalska i košarkaška sekcija u Lionu su počele tesno da sarađuju. Pritom, nekadašnji reprezentativac Francuske i košarkaš San Antonija u NBA ligi stvarno radi odlične stvari za klub. I to je dovoljno da počnu glasine o prelasku u fudbalski klub.

Kompanija koju predvodi Ola je prethodnog leta kupila skoro trećinu akcija košarkaškog kluba, što pokazuje nameru Lionovog predsednika da saradnja u budućnosti bude još bolja.

Parker je karijeru počeo u Parizu, najveći deo karijere proveo u San Antoniju, tokom lokauta u NBA igrao za Lion, a završio je sa košarkom u Šarlotu. Sa reprezentacijom Francuske ima četiri medalje na Evropskim prvenstvima, zlato, srebro i dve bronze.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC