• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča Italijana i Engleza - ima povrijeđenih

U Napulju zabilježeno više napada na Engleze. Više desetina povrijeđenih navijača, Italijani koristili noževe i boli u zadnjice.

 Tuča Italijana i Engleza - ima povrijeđenih Izvor: MONDO

Italijanska policija priznala je da su huligani iz Napulja noć uoči meča Lige Evrope između Napolija i Liverpula, u gradu pod Vezuvom izvršili hajku na navijače Liverpula.

Policija je saopštila da je izvršeno nekoliko nadapada i da među povrijeđenima ima više Engleza, a da su neki izbodeni noževima.

Nakon hospitalizacije utvrđeno je da njihove povrede nisu opasne po život, pa su nakon terapije pušteni. Ubodi su bili u predjelu zadnjice i gornjeg dijela butine. Kako engelski mediji saznaju, "specijalitet" italijanskih "ultrasa" je da u sukobima sa drugim navijačima noževima bodu upravo u predjelu zadnjice, jer te povrede nisu opasne po život, ali su veoma bolne.

U jednom od napuljskih stanova pronađene su bejzbol palice, aluminijumske šipke sa šiljcima dugačke i po nekoliko metara, kao i drvene daske u koje su ukucani ekseri.

Inicident se dogodio u istorijskom centru grada u blizini kojeg se nalazi ozloglašeni Forkela okrug, gdje je inače smješteno srce lokalne napuljske mafije Kamora. Inače, turistima se uvijek savjetuje da zbog učestalog kriminala ne posjećuju ovu oblast.

Među povrijeđenima je više osoba. Jedan incident se dogodio kada je grupa od 20-30 huligana pretukla četvoricu Engleza dok su šetali gradom. U toj tuči takođe su korišćeni noževi, a nastradali su 17-godišnji Adam Braun, koji je bio u pratnji svog oca, kao i njihov porodični prijatelj 23-godišnji Ros Hazelden.

Gradonačelnica Napulja Rosa Ruso Jervolino izrazila je duboko žaljenje zbog povreda koje su zadobili engleski navijači.

"Duboko me boli ono što su naši engleski gosti pretrpili. Pozvala bih cijeli grad da pokaže naše dobro poznato gostoprimstvo", rekla je Ruso.

Ona je naglasila da svi treba da se ponašaju kao pravi navijači, "kako bi se izbjegle scene iz Đenove".

"Ne brinem se za utakmicu. Biće prisutan dovoljan broj pripadnika naše, ali i engleske policije koja će voditi računa o navijačima Liverpula", izjavila je Ruso.

Filipo Nonfiljo, šef lokalne uprave koja se bori protiv terorizma rekao je da nije postojala mogućnost da sve svi napadi spriječe.

"U Napulju postoje grupe nasilnih navijača. Čak i da smo predvidjeli incidente ne bi mogli da ih sve spriječimo."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC