• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov dželat "reže" i FSS

Pravni zvaničnik UEFA Žan-Samjuel Leuba, koji je predložio da se meč Italija - Srbija registruje 3:0, stari je znanac naših prestupnika.

 Partizanov dželat "reže" i FSS Izvor: MONDO

Prije tri godine Švajcarac francuskog porijekla kao disciplinski inspektor zahtjevao je diskvalifikaciju Partizana zbog nereda koje su njegovi navijači napravili uoči utakmice prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA u Mostaru protiv domaćeg Zrinjskog.

Crno-bijeli su utakmicu u Mostaru ubjedljivo rješili u svoju korist rezultatom 6:1, ali je malo ko poslije toga pričao o sjajnoj partiji Beograđana.

U centru pažnje bili su incidenti na stadionu pod Bijelim brijegom čiji su glavni akteri bili navijači Partizana. Slike njihovih sukoba sa lokalnom policijom obišle su cijeli svijet.

Leuba, koji je prisustvovao okršaju u najvećem hercegovačkom gradu i uživo vidio sve što se dešavalao, po završetku meča zahtjevao je vrlo oštre kazne za crno-bijele - jednogodišnju suspenziju iz takmičenja pod okriljem UEFA i veliku novčanu kaznu za trofejni srpski klub.

Disciplinski organi UEFA reagovali su brzo pa je sedam dana kasnije donijeta odluka o eliminaciji Partizana iz daljeg takmičenja.



Zbog naknadne žalbe uprave crno-bijelih odigran je revanš u Beogradu, a klub koji je dobio ime po čuvenom hrvatskom srednjovekovnom plemiću, još jednom je pretrpio debakl pošto je izgubio sa 0:5.

Drugostepena presuda potrvdila je kaznu Partizanu, pa se Zrinjski uprkos gol-razlici 1:11 plasirao u drugo kolo kvalifikacija.

Poslije tri godine i novog divljanja srpskih huligana na tribinama stadiona Luiđi Feraris, Leuba ponovo predlaže rigorozne mjere Fudbalskom savezu Srbije.

Advokat iz Lozane sada, osim oduzimanja bodova našoj reprezentaciji za "zelenim stolom", predlaže i da "orlovi" odigraju tri utakmice na domaćem terenu bez prisustva publike.

Kako je u srijedu prenijela italijanska novinska agencija Ansa, Leuba je takođe preporučio i uslovnu kaznu, koja bi bila aktivirana u slučaju novih divljanja navijača, a to je suspenzija Srbije sa Evropskog prvenstva 2012. godine.

Disciplinska komisija UEFA će o utakmici Italija-Srbija, koja je prekinuta zbog nereda u Đenovi 12. oktobra, odlučivati 29. oktobra.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC