• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšije bacile karte na sto: Ovo su tri opcije za završetak liga!

Autor mondo.ba

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske odredio je tri mogućnosti za nastavak takmičenja u Prvoj i Drugoj ligi, kao i Kupu ove zemlje

 Fudbal Hrvatska opcije za kraj lige korona virus Izvor: EuroFootball/Getty Images Europe

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske usvojio je danas izmjene kalendara takmičenja u Prvoj i Drugoj ligi te Kupu Hrvatske, imajući u vidu aktuelnu situaciju oko širenja korona virusa.

Možda će vas zanimati

"Prema preporuci UEFA, rukovodstvo Saveza razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak takmičarske godine. S obzirom na to da je dalji tok epidemije koronavirusa nepredvidiv, Izvršni odbor je usvojio tri mogućnosti izmjene kalendara takmičenja HT Prve lige, Druge lige te Hrvatskog kupa. Savez je po ovoj temi bio u komunikaciji sa Centralnom državnom kancelarijom za sport koja je upoznata i saglasna sa ovdje navedenim odlukama. U zavisnosti od epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i odluka nadležnih tijela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se mogućnost izmjene kalendara takmičenja primijeniti", istakli su iz hrvatske kuće fudbala.

Prema opciji 1, IO Fudbalskog saveza Hrvatske odredio je da se takmičenje u Prvoj ligi nastavi 16. maja, a u Drugoj sedam dana kasnije. Shodno tome, takmičenje u oba ranga završilo bi se 18. jula. Hoće li se takmičenje nastaviti po opciji 1, Savez će objaviti 20. aprila.

Na osnovu opcije 2, i Prva i Druga liga nastavile bi se 30. maja, a završile 25. jula. Kao rok za objavu ove odluke Savez je odredio je 4. maj.

Na kraju, u opciji 3, Prva i Druga liga nastavile bi se 13. jula, a završile 2. avgusta. Rok za objavu ove odluke je 18. maj.

"Izvršni odbor je u skladu sa preporukama UEFA produžio sve rokove vezane za odlučivanje o izdavanju licence te su stoga izvšene izmjene i dopune Pravilnika o licenciranju klubova", saoštili su vodeći ljudi hrvatskog fudbala.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC