• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BIJELI: Navijači, uživajte u derbiju!

Fudbaleri Zvezde očekuju neizvjesnu utakmicu i nadaju se da će im prednost na tabeli poslije "vječitog derbija" biti duplirana. Svi zadovoljni zbog odluke da utakmici prisustvuju i navijači.

 CRVENO-BIJELI: Navijači, uživajte u derbiju! Izvor: MONDO

Dileme više nema. Crvena zvezda i Partizan u subotu od 13 sati odigraće 139. prvenstveni meč i to uz prisustvo publike!

U iščekivanju ove odluke, fudbaleri Zvezde odradili su trening na glavom terenu Marakane, koji će za manje od 48 sati biti poprište duela dva najveća srpska kluba. Vijest da odlaganja utakmice neće biti i da će meču prisustvovati publika, kod igrača je primljena s oduševljenjem.

Posebno drago bilo je Dejanu Milovanoviću, koji je posljednji derbi odigrao pred praznim tribinama stadiona Crvene zvezde. Njegov tim tada je slavio ubjedljivu pobjedu, 4:1 poslednju u derbijima), ali je i pored uspjeha ostala je gorčina...

"Pobijedili smo sa 4:1 i to mi je jedan od dražih derbija. Međutim, sama atmosfera na stadionu je bila veoma ružna, katastrofalna. Tačno je da imate veliki motiv kada igrate protiv Partizana, ali kada igrate bez prisustva navijača onda je sve drugačije."

Uprkos činjenici da Zvezda reda pobjede u prvenstvu i Kupu, a da crno-bijeli nisu u najboljoj formi, Milovanović je mišljenja da u derbijima nema favorita i da timovi ulaze sa podjenakim šansama.

"Nema prednosti u derbijima! Te utakmice su uvijek neizvjesne i nikad se ne zna ko će da pobijedi. Nije važno ko je u boljoj formi, takve utakmice može da odluči igrač koji uđe sa klupe ili neko ko se prije nije posebno isticao. Nikad se ne zna i tako će da bude i u subotu."

Milovanović u posljednje vrijeme igra sve bolje, ali kao pravi profesionalac stavlja se u službu kluba.

"Nije važno ko postigne gol, bitno je da iz utakmice izađemo neporaženi, ali to ne znači da ne idemo na pobjedu. Treniramo, vježbamo, lično ostajem da radim i poslije treninga", kaže "vezista" crveno-bijelih i dodaje da nema euforije zbog dobrih izdanja i prednosti od tri boda u odnosu na drugoplasirani Partizan.

"Nema euforije. Ulazimo u utakmicu kao da imamo isto bodova. Pobijedili smo sedam mečeva zaredom i atmosfera je dobra", rekao je Dejan Milovanović i zaključio: "Milslim da će derbi biti pravi, nezaboravan".

Ognjen Koroman takođe je u prošlosti bio učesnik "vječitih derbija". Za razliku od Milovanovića, brzonogi krilni napadač nema baš lijepa iskustva sa svog posljednjeg derbija. Partizan je pobijedio Zvezdu sa 2:0 i osvojio titulu šampiona.

Koroman se nada da će 139. "vječiti derbi" proteći isključivo u sportskoj atmosferi.

"Podrška navijača značiće i nama i igračima Partizana. Očekujemo pravu utakmicu, bez incidenata i huliganskih ispada. Mislim da će svi koji dođu na stadion uživati jednoj pravoj fudbalskoj predstavi",

Andrija Kaluđerović igrao je protiv Partizana, ali će u subotu prvi put u svojoj karijeri osjetiti draž "vječitog derbija". Mladi napadač zadovoljan je što će navijači imati priliku da opet ispune Sjever.

"Svi smo očekivali da se igra pred navijačima, jer fudbal nije isti kada se igra pred punim stadionom ili praznim tribinama. Ovo će mi biti prvi derbi i naravno da postoji pritisak, međutim, u Zvezdi je pritisak za svaku utakmicu. Nadam se dobroj partiji. Partizan je odlična ekipa i možda imaju najbolji tim u posljednjih par godina. Mi se ne plašimo njih, imamo i mi naše adute i nadam se da ćemo uz veliku borbenost uspjeti da pobijedimo", rekao je Kaluđerović.

"Igraću protiv Partizana kao i protiv svakog drugog rivala, jedina razlika je što će stadion biti pun. Partizan je naš najveći rival, samim tim i motiv je najveći", nastavio je golgeter crveno-bijelih i dodao: "Obećavam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i odlijepimo se na šest bodova. Trijumf bi nam mnogo značio u nastavku prvenstva, ali pobjedu niko ne može da obeća. Partizan ima odličan tim."

Partizanova odbra nije blistala na posljednjim utakmicama. Međutim, Kaluđerović se ne vidi prednost svog tima u zadnjoj liniji crno-bijelih.

"Ne vidimo našu šansu u njihovoj odbrani, iako na posljednjih nekoliko utakmica nisu odigrali dobro. U Partizanovoj odbrani su dobri igrači, Krstajić, moj prijatelj iz mlade reporezentacije Marko Jovanović... Ne vidim da imamo neku prednost."

Vatreno krštenje u derbijima biće i za Duška Tošića. Zvezdin bek kaže da nema tremu i žali što najava derbija nije bila usmjerena isključivo na fudbalske teme.

"Šteta što najava ovog derbija nije bila u potpunosti fudbalska, više se prostora posvetilo nekim nefudbalskim dešavanjima. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i da na kraju zajedno proslavimo pobjedu", počeo je potencijalni reprezentativac.

"Mislim da Partizan ima dosta kvalitetnu ekipu. Međutim, znamo svi šta nosi naš stadion i očekujem da uz veliku podršku navijača dođemo do pobjede."

One se složio sa saigračima da je derbi specifična utakmica u kojoj nije bitna bodovna razlika.

"Kada pogledate tabelu vidite da smo mi na plus tri, a eventualnom pobjedom dupliraćemo prednost. Ali, derbi je specifična utakmica. Nije važno ko je u prednosti. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana je jedini praznik srpskog fudbala", rekao je Tošić i pozvao pristalice oba tima na fer i sportsko navijanje.

Da se strasti stišavaju potvrđuje i odluka Crvene zvezde i Partizana da u petak u hotelu "Hajat" održe zajedničku konferenciju za medije. Ako i u subotu bude tako na terenu i tribinama onda možemo da kažemo da je svetinja srpskog fudbala sačuvana. A što se utakmice tiče, neka pobijedi bolji...

(V.Sukdolak, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC