• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Italijani nervozni, jer nemaju argumente

Fudbalski savez Srbije nezadovoljan ponašanjem Italijana, koji vrše pritisak na UEFA pred odluku o prekinutom meču u Đenovi.

 FSS: Italijani nervozni, jer nemaju argumente Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije ocijenio je da je Fudbalski savez Italije "veoma nestrpljiv i nervozan" i da pritišće UEFA da prekinuti meč Italije i Srbije u Đenovi registruje službenim rezultatom 3:0 u korist "azura".

U reagovanju na razne izjave zvaničnika sa Apeninskog poluostrva, FSS je istakao i da je "izuzetno neprijatno iznenađen činjenicom da je izvještaj disciplinskog inspektora UEFA... dospio u medije i samim tim utiče na regularnost započetog procesa".

Srpska fudbalska organizacija je posebno začuđena time što se disciplinski inspektor UEFA oglasio izvještajem prije nego što je FS Srbije dostavio sopstvenu dokumentaciju, za koju je postavljen rok do ponedjeljka, 25. oktobra.

"Činjenica je da je kompletan izvještaj objavljen u italijanskim medijima. Na osnovu toga, FS Srbije konstatuje da je FS Italije očigledno veoma nestrpljiv i nervozan. Naime, posljednjih dana sve je više dokaza o učinjenim propustima u organizaciji susreta Italija - Srbija, što je potvrđeno prije svega izjavama brojnih zvaničnika raznih organa ove zemlje. Svi potezi FS Italije ukazuju na njihov nesporan pritisak da se prekinuta utakmica u Đenovi registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist, a bez borbe na sportskom terenu. Na tom putu ne libe se da povlače potpuno nekorektne i nesportske poteze, što navodi na zaključak da prije svega žele da prikriju mnoge veoma loše odrađene organizacione radnje", konstatuje FSS.

Srpska fudbalska organizacija je saopštila da privodi kraju pripremu "veoma obimne dokumentacije, u
kojoj će taksativno navesti sve propuste u organizaciji meča u Đenovi".

"Prije svega, tu mislimo na brojne propuste od strane policije, a dokaza je sve više i priložićemo ih u izvještaju UEFA u predviđenom roku. Sjednica Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, koja će odlučivati po ovom pitanju, zakazana je za petak, 29. oktobar i duboko vjerujemo da će aktuelni pravilnici i realna slika o dešavanjima u Đenovi biti jedini faktori u procesu donošenja odluke. Ovakvi potezi italijanske strane navode nas na pomisao da i FS Srbije u budućnosti sve izvještaje službenih lica treba da objavljuje javno. Ali, politika poštovanja poslovne kulture i profesionalizam u radu sa UEFA ostaće i dalje naša karakteristika", navodi se u saopštenju FSS.

Prije nedelju dana srpska fudbalska vlada je poslije sjednice saopštila da FS Italije snosi najveću odgovornost za prekid utakmice Italija - Srbija u kvalifikacijama za EURO 2012. godine.

U međuvremenu, iz Italije su sve glasnije poruke i signali UEFA da treba da kazni samo Srbiju i to ne samo registrovanjem meča 3:0 u korist "azura", već i drugim vrstama sankcija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC