• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Vječiti derbi i druge priče

U senci "vječitog derbija", ovog vikenda biće odigrane i ostale utakmice 9. kola Jelen Superlige Srbije, a dva najzanimljivija meča trebalo bi da budu u nedjelju.

 JSL: Vječiti derbi i druge priče Izvor: MONDO

Zvezda i Partizan su se, uz posredništvo Zajednice superlugaša i policije, dogovorili da derbi bude odigran u subotu u 13 časova. Taj duel mogao bi da odluči jesenju polusezonu, jer bi crveno-bijeli pobjedom "pobjegli" crno-bijelima šest bodova. Partizan bi se, pak, sa tri boda, vratio na lidersku poziciju na tabeli, poravnati sa komšijama.

U subotu će biti odigrano još pet utakmica, a parove čine ekipe koje su ili u sredini tabele ili se bore za opstanak.

Borac će, poslije poraza od Rada na Banjici, dočekati Inđiju sa novim trenerom Sašom Nikolićem, koji je naslijedio Momčila Raičevića.

Smederevo je protiv Partizana pokazalo da ume da igra otvoreno i napadački i pobeda nad "fenjerašem" kulskim Hajdukom ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje. Međutim, Hajduk je igrao solidno protiv Vojvodine u prethodnom kolu i poklekao je tek u finišu. Dragoljub Bekvalac je malo "prodrmao" Hajduk, a meč u Smederevu biće prava prilika da se vidi da li Kuljani mogu da naprave zaokret.

Jagodina dočekuje Slobodu Sevojno, koja je u prethodnom kolu ubjedljivo poražena od Zvezde na svom terenu, što je prvi neuspjeh ekipe Ljubiše Stamenkovića u debitantskoj sezoni u Superligi. Jagodina nije poražena od 4. kola, kada je gostovala Inđiji. Od tog 11. septembra, upisala je dva remija i dve pobjede.

BSK i Metalac će se na Karaburmi boriti za bodove spasa. Metalac još nema pobjedu, dok je BSK prvi trijumf ostvario prije dva kola kada je savladao Javor. U prethodnom kolu, odigrao je neriješeno sa Čukaričkim na Banovom brdu, uz sijaset promašenih prilika.

Javor je dao samo dva gola u prethodnih osam utakmica. Priliku za popravni Ivanjičani će imati u subotu kada im u goste dolazi Čukarički, koji ima samo dva boda i koji je dao samo jedan gol u dosadašnjem toku takmičenja.

Biće to, dakle, susret dve najneefikasnije ekipe u Superligi, uz Metalac.

Nedjelja bi, bar na papiru, trebalo da nam donese dosta uzbuđenja. U Subotici igraju Spartak - Rad. Beogradska ekipa je na četvrtom mjestu, jednoj poziciji iznad Subotičana, koji zaostaju četiri boda. Spartak je u prethodnom kolu glatko poražen na Karaburmi od OFK Beograda, dok je Rad protiv Borca napravio sjajan preokret u finišu meča.

Interesantno će biti i na novosadskom "Karađorđu". Vojvodina bi mogla da iskoristi eventualni neuspjeh Partizana ili Zvezde u "vječitom derbiju" i da se još više istakne kao kandidat za osvajanje titule.

Ipak, "lale" neće imati lak posao jer im u goste dolazi OFK Beograd, predvođen upravo bivšim igračem Vojvodine Veseljkom Trivunovićem, "alfom i omegom" kluba sa Karaburme. Trivunović je dve godine igrao za Vojvodinu (od 2007. do 2009. godine), odakle je otišao u OFK Beograd.

Vojvodina će igrati bez kažnjenih Nikole Lazetića i Vladana Pavlovića. Lazetiću upravo u ovom kolu ističe kazna zbog isključenja na meču sa Partizanom, a Pavlović je isključen u prethodnom kolu u Kuli, u posljednjem minutu. U ekipu se vraća Gruzijac Giorgi Merebašvili, koji je izdržao kaznu zbog isključenja na utakmici sa Partizanom.

U ekipi OFK Beograda najviše se pribojavaju bivšeg saigrača Abubakara Oumarua, koji je u duelu sa Partizanom odigrao sjajno.

Zanimljivo je da su oba duela Vojvodine i OFK Beograda u prošlom prvenstvu završena neriješeno. U Novom Sadu je bilo 0:0, u Beogradu 2:2. Jedan od strelaca za “romantičare” u toj utakmici bio je upravo Oumaru.

PAROVI 9. KOLA:


U subotu:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Partizan (13.00)
ČAČAK: Borac - Inđija (14.30)
SMEDEREVO: Smederevo - Hajduk (14.30)
JAGODINA: Jagodina - Sloboda Sevojno Point (14.30)
BEOGRAD: BSK Borča - Metalac GM (14.30)
IVANJICA: Javor - Čukarički (14.30)

U nedelju:

SUBOTICA: Spartak Zlatibor voda - Rad (14.30)
NOVI SAD: Vojvodina - OFK Beograd (14.30)

1. Crvena zvezda 22
2. Partizan 19
3. Vojvodina 18
4. Rad 17
5. Spartak 13
6. OFK Beograd 13
7. Jagodina 12
8. Sloboda 11
9. Smederevo 10
10. Borac 10
11. Inđija 8
12. BSK 7
13. Javor 5
14. Metalac 2
15. Čukarički 2
16. Hajduk 1

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC