• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je šta rekao kod Dačića na sastanku...

Šta se događalo iza zatvorenih vrata u sali Palate Srbija? To je interesovalo redakcije gotovo svih beogradskih medija. Različiti mediji, različita saznanja.

 Ko je šta rekao kod Dačića na sastanku... Izvor: MONDO

"Vječitog derbija", 139. po redu, će biti. Biće i navijača. Početak je u subotu u 13 časova...

Ovo su u četvrtak popodne, poslije sastanka, zajedno potpisali čelnici Crvene zvezde, Partizana, Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice Superlige i policije. Dakle - igraće se!

Ali, šta se događalo iza zatvorenih vrata u pregovaračkoj sali Palate Srbija?

To je interesovalo redakcije gotovo svih beogradskih medija. Različiti mediji, različita saznanja. Sva nezvanična...

Sa najintrigantnijom pričom u petak ujutru osvanuo je dnevnik "Press", koji navodi sljedeće:

"Sastanak je poslužio kao idealna prilika prvom čovjeku crveno-bijelih Vladanu Lukiću i predsjedniku FSS Tomislavu Karadžiću da probaju da izravnaju neraščišćene račune. Oni su pred zapanjenim ministrom Dačićem vodili žučan dijalog i međusobno se optuživali za katastrofalne odnose između Zvezde i Saveza. Prema riječima našeg sagovornika koji je prisustvovao sastanku, svađu je počeo Karadžić koji je Lukića podsjetio na ranije razmirice, ali je prvi čovjek Crvene zvezde energično uzvratio.

"Najvažnije je da je pala definitivna odluka da se derbi igra pred publikom, ali na samom sastanku nije sve išlo tako glatko. Poznato je da između Karadžića i Lukića vlada velika netrpeljivost, a oni su i ovog puta iskoristili priliku da 'razmijene mišljenja'. U jednom trenutku Karadžić je upitao Lukića zašto ga je u više navrata optuživao koristeći neprovjerene informacije. I Lukić je imao šta da kaže, tako da je morao da interveniše i ministar Dačić, koji ih je zamolio da počnu da razgovaraju kao ozbiljni qudi. Na kraju su se pod "pritiskom" Dačića Lukić i Karadžić čak i pozdravili", naveo je izvor "Press-a".

Isti list navodi da je sastanak trajao duže od 120 minuta i da je predsednik crno-bijelih Dragan Đurić ponovo zahtjevao da policija i Crvena zvezda, kao organizator meča, garantuju bezbjednost igračima Partizana. Ipak, vicepremijer Dačić bio je više nego jasan poručivši da je policija u stanju da obezbjeđuje meč visokog rizika.

"Na kraju sastanka rekao sam čelnicima Crvene zvezde i Partizana da sutrašnji meč za njih predstavlja veliki test. Ne mogu oni stalno da se pozivaju na odgovornost policije. Mi smo sposobni da obezbjeđujemo meč visokog rizika, ali očekujem da u tome imamo i njihovu pomoć. Moraju da paze šta izjavljuju, ali i da sarađuju sa navijačima", poručio je Dačić poslije sastanka, koji je jedini pristao da govori pred okupljenim novinarima.

Ostali su "izdriblali" novinare i pobjegli kud koji...

Sportski dnevnik "Sport" nije se bavio "žutom stranom" sastanka, već zaključcima, a najvažniji je:

"Dogovoreno je da svaki, pa i najmanji incident znači automatski prekid utakmice. U tom slučaju ili bi se ispraznio određeni dio tribina ili bi utakmica bila završena prije kraja", piše "Sport".

Dodaje se da će u organizaciji javnog reda i mira biti angažovano skoro 5.000 policajaca.

"Sportski žurnal" objavio je tekst sa naslovom: "Đurić htio meč u nedjelju".

"Prema nezvaničnim informacijama sastanak je potrajao, jer je predsjednik Partizana Dragan Đurić insistirao da se vječiti derbi odloži za nedjelju, što nikako nisu htjeli da prihvate ljudi iz Crvene zvezde. Pokušali su crno-bijeli na sve načine da dođu do cilja, čak su se i pozivali na to da je prošlo 13 časova i da rukovodstvo tima sa Marakane nije na vrijeme prijavilo utakmicu nadležnim organima (48 sati prije početka meča klub je obavezan da obavijesti policiju kada počinje meč)", piše Žurnal i dodaje da je ubrzo i taj argument pao u vodu, jer je Crvena zvezda utakmicu prijavila još dan ranije.

"Od čelnika policije, predsjednici Vladan Lukić i Dragan Đurić dobili su upozorenje da se uzdrže od suvišnih komentara, koji bi mogli da izazovu bilo kakvu negativnu reakciju kod navijača", piše ovaj sportski list.

Ministar policije Ivica Dačić priznao je da njegovo ministarstvo ima informacije o pripremama prekida utakmice.

"Postoje razne informacije da se sprema prekid utakmice ili da će neke grupe pokušati da izazovu incidente", rekao je Dačić.

U prodaju je, što na blagajnama stadiona Crvene zvezde, što Partizana, pušteno 23.000 ulaznica, što je značajno smanjen kapacitet stadiona.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC