• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Crvena zvezda danas mijenja statut

Dan prije 139. "vječitog derbija", u petak u 18 časova, počeće zasjedanje prve Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda iza zatvorenih vrata.

 FK Crvena zvezda danas mijenja statut Izvor: MONDO

Prva sjednica najvišeg organa kluba od kada je na mesto predsednika juna 2009. godine došao Vladan Lukić biće zatvorena za medije, prijatelje kluba i sve one koji su zainteresovani da saznaju šta se događa u najtrofejnijem srpskom fudbalskom klubu.

Javnost nije upoznata ni sa Dnevnim redom, ali je nezvanična informacija da će on imati 11 tačaka i da će neke od njih biti prijedlog da jedna ulica u Beogradu dobije po prvoj Zvezdinoj zvezdi Rajk Mitiću, da će biti promijenjen Statut kluba i uvedena funkcija počasnog predsjednika, a to će najvjerovatnije biti Dragan Džajić, kao i da će biti formirano Vijeće klupskog savjeta, koje će brojati devet članova, od kojih će troje biti predstavnici kompanije "Gasprom", generalnog sponzora Zvezde.

Predstavnici "Gasproma", biće angažovani na kontroli trošenja novca koji Crvenoj zvezdi pripada po sponzorskom ugovoru, odnosno u kojoj mjeri se on usmjerava ka Omladinskoj školi. Predviđeno je da 23 odsto sredstava koje crveno-bijeli dobijaju od ruskog giganta bude uloženo u rad sa mlađim kategorijama, piše "Sportski žurnal".

Veterani su još ranije predložili da stadion Crvene zvezde dobije ime po Rajku Mitiću, ali se pretpostavlja da će inicijativa da neka ulica dobije Mitićevo ime u stvari biti kompromisno rješenje, navode pojedini beogradski mediji.

Takođe, navodi se da će biti izmijenjen način na koji se članovi biraju u saziv Skupštine. Trenutno na snazi je princip da se na takozvanom Saboru svih Zvezdaša bira 81 član Skupštine, ali postoje nagovještaji da bi taj proces mogao da dobije drugi oblik.

Kada je riječ o članovima Skupštine, najviši organ u strukturi FK Crvena zvezda trebalo bi da usvoji najavljene ostavke Delija u svom sazivu.

Prvi je "nogu povukao" jedan od vođa "Ultra Bojsa" Marko Vučković, koji je prije nekoliko dana u izjavi dostavljenoj medijima najavio da će se, "zbog hajke koja u medijima traje na njega", povući iz aktuelnog saziva, kako ne bi predstavljao teret za voljeni klub.

Na dan Skupštine, beogradski mediji najavili su da će pored Vučkovića još osmorica, od ukupno 19 predstavnika navijača u sazivu, podnijeti ostavke i da se svaki od njih nalazi pod istragom za različita krivična djela.

Jednog od njih, piše "Politika", Viši sud osudio je na dve godine zatvora.

Pretpostavlja se da će Delije, koje su najbrojnija grupacija u Skupštini, odmah predložiti i nova imena, do ukupnog broja od 19 predstavnika.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC