• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvrede Hrvatu na Maksimiru

Navijači Dinama vrijeđali mladog hrvatskog reprezentativca, samo zato što je rođen u Splitu. "Dobro je što sam otišao mlad u inostranstvo", odgovorio on.

 Uvrede Hrvatu na Maksimiru Izvor: MONDO

Netrpeljivost fudbalskih navijača prema rivalskim klubovima, ali i prema igračima poprima sve veće razmjere širom svijeta.

Najnoviji primjer za ovu tvrdnju dolazi iz Zagreba, gdje su navijači Dinama vrijeđali fudbalera belgijsklog Briža Ivana Perišića, momka rođenog u Splitu prije 20-ak godina.

"Ubij tovara", uzvikivala je publika na Maksimiru, tokom meča Dinamo - Briž (0:0) u Ligi Evrope, a pritom je riječ o "mirnijem" dijelu gledalaca jer oni najžešći, takozvani Bad Blue Boys već neko vrijeme bojkotuju mečeve Dinama zbog neslaganja sa upravom (čitaj: Zdravkom Mamićem).

Mladi fudbaler, koji je igrao samo za mlađe kategorije Hajduka, a potom kao dečkić otišao u inostranstvo, nije mogao da se načudi takvom ponašanju navijača Dinama.

"Ne razumijem te povike. Zašto su mi vikali 'Ubij tovara'? Nisam mogao da dođem sebi. Hrvat sam, iz iste zemlje, samo iz drugog grada. Nikada nikome nisam nešto loše uradio i ovo zaista ne razumijem. Ne znam, valjda je problem u našem mantelitetu... Kad vidim sve to što sam doživio u svojoj zemlji onda mi je drago što sam kao mlad otišao iz Hrvatske. Tamo važe neke druge vrijednosti", rekao je Perišić, koji je, inače, mladi reprezentativac Hrvatske.

Navijači Dinama "tovarima" nazivaju Dalmatince, odnosno navijače Hajduka, Šibenika...

(MONDO - foto: Tportal.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC