• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Švaba" preuzima "orliće"

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević (43) biće novi selektor mlade reprezentacije Srbije, objavio je "Sport" u petak.

 "Švaba" preuzima "orliće" Izvor: MONDO

Talentovani stručnjak trebalo bi na klupi "orlića" da naslijedi Tomislava Sivića, koji je u posljednje dve utakmice nedavno završenog ciklusa kvalifikacija za EP 2011. u Danskoj zamijenio Ratomira Dujkovića i to u trenucima kada su mladi fudbaleri Srbije ostali samo sa minimalnim, teoretskim šansama da se domognu finalnog turnira.

Sivić, logično, nije uspio da nadoknadi ono što je propušteno sa Dujkovićem, tako da će "orlići" poslije šest uzastopnih nastupa na EP za mlade, ono koje se u Arhusu, Alborgu, Herningu i Viborgu održava od 11. do 25. juna naredne godine, gledati preko TV ekrana.

Na EP u Danskoj, pored domaćina, igraće još Češka, Španija, Island, Engleska, Švajcarska, Belorusija i Ukrajina, a žrijeb za sastav grupa je 9. novembra.

Do tada, FSS trebalo bi donese konačnu odluku ko će u narednom ciklusu kvalifikacija predvoditi najveće nade srpskog fudbala, poslije neuspjeha koji je doživjela generacija fudbalera rođena poslije 1. juanara 1988. godine.

U nadi da će neki novi klinci izboriti plasman na EURO 2013, u "Kući fudbala" namjeravaju da angažuju mladog, ali već dokazanog stručnjaka. "Švaba" Đurđević inače u OFK Beogradu prevashodno radi sa mladim fudbalerima, koji po uzrastu najčešće odgovaraju onom koje nastupa u mladoj reprezentaciji (21 godina).

Đurđević je rođen 4. jula 1967. godine, a u Fudbalskom savezu Srbije već je radio u periodu od 2007. do 2008. godine, kao selektor reprezentacije do 17 godina. Tada je preuzeo Čukarički, a od ljeta 2009. godine vodi "romantičare".

Mladi trener fudbalsku karijeru završio je upravo 2002. godine u OFK Beogradu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC