• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJEČITI: Viteški, pa ko bude bolji!

Konačno malo priče i o fudbalu uoči 139. susreta najvećih fudbalskih rivala - Crvene zvezde i Partizana!

 VJEČITI: Viteški, pa ko bude bolji! Izvor: MONDO

U skladu sa zajedničkim apelom klubova, Zajednice superligaša i FSS, akteri 139. "vječitog derbija" u petak su uglas poručili da žele vitešku i fer borbu i da se nadaju da će se pričati samo o fudbalu.

"Za mene je najvažnije da derbi protekne u viteškoj borbi sa obje strane. Mi pripremamo utakmicu tako da svaki igrač Partizana, svojim ponašanjem pokaže da je derbi svetinja. Idemo sa pozitivnom energijom na derbi, borbeno i motivisano i nadam se da ćemo poslije utakmice pričati samo o igri, rezultatu i kvalitetu. I ništa više sem toga", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević na zajedničkoj konferenciji za novinare u hotelu "Hajat".

Njegov kolega, trener Zvezde Aleksandar Kristić gotovo da je imao identične rečenice.

"Derbi je praznik za sve nas u Srbiji. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da to tako i bude i da u viteškoj borbi pobjedi boji", rekao je strateg crveno-bijelih, koji su domaćini u subotu.



I dvojica iskusnih fudbalera Patizana i Zvezde, Saša Ilić i Ognjen Koroman dijele stavove svojih trenera.

"Iskreno se nadam da će ljudi poslije utakmice pričati o igri Zvezde i Partizana a ne o sporednim stvarima koji nemaju veze sa fudbalom. U ime igrača Partizana obećavam, a vjerujem da će tako biti i sa Zvezdine strane, da ćemo se boriti fer i sportski i dati svoj maksimum da ostvarmo povoljan rezultat", rekao je Ilić.

Koroman je istakao da je derbi najveći sportski događaj u Srbiji i ispred igrača Zvezde je obećao sportsku i poštenu borbu.

"Vjerujem da će publika koja dođe na stadion uživati u fudbalskoj predstavi", rekao je Koroman.



U Partizanu problem imaju samo sa kapitenom Mladenom Krstajićem, koji je prehlađen, ali se vjeruje da će on zauzeti svoje mjesto u zadnjoj liniji.

Igrači i treneri su bili uzdržani kada su ih novinari pitali kakav rezultat očekuju i svi su istakli da im je najvažnije da odigraju dobro. Svi, takođe, misle da neriješen rezultat ne bi bio neuspjeh, ukoliko se do njega dođe poštenom borbom na terenu.

Na golu Partizana će gotovo sigurno stajati bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Vladimir Stojković, koji je u proteklih nekoliko nedjelja doživljavao velike neprijatnosti od navijača crveno-bijelih.

Prema riječima Stanojevića, on je spreman i potpuno koncentrisan na derbi i ne postoji nijedan razlog da ne zauzme svoje mjesto u timu.

"Svi igrači su željeli da odigramo ovaj derbi. Niko od nas nije imao ideju da se on odloži, ili da bude odigran bez publike. Nama je derbi mnogo važniji i od utakmice protiv Brage i zato smo naše misli usmjerili ka tom susretu", rekao je Stanojević.

On je istakao da neće dozvoliti da njegovi igrači budu nervozni i nedisciplinovani kao na utakmici u Novom Sadu protiv Vojvodine, kada su isključena dvojica fudbalera.

Prema saznanjima agencije Beta, Partizan je zatražio doping kontrolu igrača na derbiju.

Igrači su testirani na nedozvoljene supstance i poslije 137. "večitog derbija", u novembru 2007. godine i tada je Partizan to tražio. Tada su testirani fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa i igrač Zvezde Dejan Lekić.

Inače, i policija se priprema za meč visokog rizika. Načelnik Policijske uprave za Beograd Slobodan Vukolić izjavio je da je policija spremna za derbi Crvene zvezde i Partizana i da će veliki broj policijaca, što u uniformi, što u civilu snimati ponašanje posjetilaca stadiona, kako bi se u slučaju nereda znalo ko je kolovođa.

Na našoj web strani www.mondo.rs glasajte o ishodu derbija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC