• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Horde zla" bojkotuju sarajevski derbi

Navijači Sarajeva definitivno neće prisustvovati gradskom derbiju protiv Željezničara.

 "Horde zla" bojkotuju sarajevski derbi Izvor: MONDO

Najvatreniji navijači Sarajeva bojkotovaće gradski derbi protiv Željezničara, koji će biti odigran u nedelju na Grbavici, s početkom u 17 časova, zaključeno je na sastanku navijača i rukovodstva "bordo" tima.

"Horde zla" su uputile zahtjev za dodatnim prostorom na sjevernoj tribini stadiona, a budući da su taj zahtjev čelnici Želje odbili, zaključeno je da navijači bojkotuju utakmicu odnosno da je gledaju na velikom ekranu na stadionu Koševo.

Sportski direktor Željezničara Dželaludin Muharemović ne vidi razlog zašto navijači Sarajeva ne žele doći na utakmicu.

"Ponudili smo isti broj mjesta i karata kao i prošle godine. Jedina razlika je to što će dio navijača sa sjeverne tribine u odnosu na prošli derbi biti premješten na istočnu tribinu iz sigurnosnih razloga. Napominjem da smo uložili velika materijalna sredstva kako bi potpuno odvojili navijače Sarajeva i Željezničara i spriječili ubacivanje pirotehnike i drugih predmeta u teren. Učinili smo sve da obezbijedimo dovoljan broj karata i da se gosti osjećaju potpuno sigurno. Žao mi je što navijači Sarajeva neće prisustvovati derbiju", izjavio je Muharemović za "Sarajevo-x.com".

Navijači Sarajeva kao glavni razlog navode nerazumijevanje uprave tima sa Grbavice za njihove zahtjeve i napominju da je odluka o bojkotu utakmice konačna i da je neće promijeniti ni eventualni ustupci uprave Želje.

"Fudbalski klub Sarajevo u potpunosti razumije i podržava odluku naše najveće navijačke grupe da bojkotuje derbi. Članovi naše Uprave lično su se uvjerili u mizerne uslove koji su našim navijačima ponuđeni za praćenje utakmice na stadionu Grbavica, a koji ne udovoljavaju ni elementarnim standardima bezbjednosti niti udobnosti", saopšteno je iz FK Sarajevo.

"Bordo " klub je pozvao sve navijače da gledaju susret na svom stadionu odnosno na velikom ekranu.
"Zajednički ćemo meč pratiti u direktnom TV prenosu. Klub organizuje okupljanje i gledanje utakmice na velikom displeju na stadionu Koševo, sjeverna tribina", poziv je Uprave FK Sarajevo navijačima i simpatizerima "bordo" tima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC