• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda po ugledu na Real i Barsu!

Skupština FK Crvena zvezda usvojila je novi Statut, koji svakom navijaču sa plaćenom članarinom omogućava da bira predsjednika.

 Zvezda po ugledu na Real i Barsu! Izvor: MONDO

Prvi čovjek Crvene zvezde ubuduće će se birati na opštim izborima, a biraće ga članovi kluba, po ugledu na čuvene španske "sociose".

Aktuelni predsjednik Vladan Lukić istakao je da proces učlanjivanja navijača, pokrenut juna ove godine, predstavlja "revolucionarni projekat u srpskom fudbalu".

On je podsjetio na obećanje dato u izbornoj kampanji, da će "vratiti Zvezdu zvezdašima".

"Sa ponosom mogu da kažem da danas imamo skoro 13 hiljada registrovanih članova, koji klubu plaćaju godišnju članarinu i koji će od danas jedini imati mogućnost da biraju rukovodstvo kluba. Zvezda se od danas organizuje po principu Barselone i Reala, a članova svaki dan ima sve više", rekao je Lukić u petak uveče.

Skupština kluba trenutno ima 150 "poslanika", a njen sastav biće uvećan za 50 mjesta poslije svakog povećanja broja članova kluba za 10.000.

Uvedena je i obaveza da se Skupština sazove 60 dana po završetku domaće sezone i da ima jednu tačku dnevnog reda - poslovne i sportske rezultate u proteklih godinu dana.

Novim Statutom se, pored postojećeg grba, u komercijalnu upotrebu uvodi i stari grb, pod kojim je Zvezda osnovana. Klub će i zvanično imati svoju slavu - Đurđevdan.



Skupština Zvezde donijela je odluku da Upravni odbor kluba ubuduće broji 19 članova, uvedeni su Odbor za hitna pitanja i Vijeće klupskog savjeta.

Devetočlani organ činiće ljudi koji nisu u Zvezdi, ali za nju navijaju, ugledni su članovi društva, Crkve i poznati u svojim profesijama. Oni će predstavljati javnu kontrolu rada rukovodstva kluba i davaće svoje mišljenje o završnim računima, izvještajima o sportskim i poslovnim rezultatima i planovima kluba.

Trojica članova ovog Vijeća su predstavnici generalnog sponzora, kompanije Gaspromnjeft, a tu su još ministar rudarstva i energetike i predsjednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić, episkop SPC i vladika Zahumsko-hercegovački Grigorije i legendarni fudbaler Vladimir Jugović. Još tri člana biće izabrana na njegovoj prvoj sjednici.

Uvedena je funkcija počasnog predsjednika, kojeg bira dvije trećine članova Skupštine, kao i funkcija predsjednika Skupštine. Do sada je predsjednik kluba ujedno bio predsjednik Skupštine, a sada je to postao Svetozar Mijailović.

Skupština će uputiti prijedlog Skupštini grada Beograda da jedna ulica ponese ime prve "Zvezdine zvijezde" i jednog od najboljih srpskih igrača svih vremena Rajka Mitića.

Na prijedlog Vladana Lukića, za nove članove UO izabrani su generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković i predsjednik kompanije Rudnap Slobodan Babić.

Skupština je na početku rada konstatovala ostavke 12 dosadašnjih članova, između ostalih vođa Delija Marka Vučkovića i Dražena Dragaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC