• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić ponosan na rezultate Zvezde

Predsjednik Crvene zvezde podnio članovima Skupštine izvještaj o radu otkako je maja 2009. godine stupio na funkciju.

 Lukić ponosan na rezultate Zvezde Izvor: MONDO

Vladan Lukić čestitao je u petak sportskom i poslovnom segmentu svog tima na rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu.

Podsjetio je da je na početku mandata obećao "novu energiju, reorganizaciju svih struktura kluba, osvajanje jednog trofeja, oporavak omladinske škole, dolazak generalnog sponzora i oživljavanje članstva".

Od petka, kada je na Skupštini kluba usvojen novi Statut, pored svake od pomenutih stavki može se upisati "plus".

Ključni problem crveno-bijelih predstavljao je ogroman dug.

"Zaustavili smo trend zaduživanja, isplatili sve zaostale plate zaposlenima, promovisali održivo poslovanje, a strukturu obaveza po kreditima prilagodili realnim mogućnostima. Štednja na svim nivoima dovela je i do toga da smo poslije samo šest mjeseci na platama fudbalera štedjeli 1,6 miliona evra godišnje", rekao je Lukić.

Prvi čovjek Zvezde posebno je ponosan radom klupske marketing službe.

"Osim dva sponzora, koja su ostala od ranije, svi su dovedeni u klub od maja 2009. naovamo. Ugovori su uglavnom višegodišnji, čak i na pet godina, što dodatno stabilizuje prihode u sljedećim sezonama. Doveden je i generalni sponzor, Gaspromnjeft, a prihodi od marketinga su povećani za 60 odsto u prvoj sezoni, pa za dodatnih 220 odsto u tekućoj sezoni", pobjednički je konstatovao Lukić.

Govoreći o sportskim rezultatima, podsjetio je na osvajanje Kupa Srbije, a posebnu pažnju poklonio ulozi omladinske škole.

"Plan je da najmanje petorica igrača startne postave budu iz naših redova. Učešće u evropskim takmičenjima mora se iz godine u godinu podizati na viši nivo, sa jasnim opredjeljenjem da postanemo redovni učesnik Lige Evrope, a zatim i Lige šampiona. Sve to, naravno, uz domaće trofeje. Klub mora da poveća prihode od prodaje igrača iz svojih redova".

Prema Lukićevim riječima, omladinski pogon broji 239 igrača u deset starosnih kategorija, od čega su 69 igrača reprezentativci. Zvezda trenutno vodi u šest od sedam srpskih liga mlađih kategorija, a njeni timovi ostvarili su ukupno 52 pobjede i tri remija. Poraza - nema!

"Ovo je nezabilježeno dobar početak sezone za nas. Posebno želimo da ukažemo na prvenstvo Evrope koje će u Srbiji biti održano u maju 2011. Na njemu će učestvovati sedam igrača našeg '94. godišta".

Kada je riječ o seniorskom pogonu, tu sportski menadžment "već drugu sezonu pravi tim skoro bez dinara ulaganja".

Lukić je ukazao da je takav tim sada prvoplasirani u prvenstvu i ponovio ranije izrečeni stav, da mu je "prošle sezone, svi znamo kako, oteta titula".

Finansijski problemi "nisu mogli da budu rješeni za godinu dana", ali se "ogromnim naporima rješavaju jedan po jedan".

"Nismo ničiji miljenici. Svaki dinar koji je došao u klub krvavo zaradimo. Dakle, problemi nisu rješeni, ali je mnogo bolje", poručio je Lukić i svim zvezdašima poslao svojevrsno ohrabrenje pred subotnji "vječiti derbi".

"Zvezda je pokret kome po odanosti nema premca u sportu. On svakog dana raste, njegova snaga je džinovska. Dio smo svog naroda i svoje zemlje i to niko ne može da promijeni".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC