• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milko Đurovski: I Zvezda i Partizan

"Srce mi je na pola kad igraju Zvezda i Partizan". Tim rečima "najavio" je legendarni Milko novi duel najvećih fudbalskih rivala.

 Milko Đurovski: I Zvezda i Partizan Izvor: MONDO

Kada je ljeta 1986. godine prešao iz Crvene zvezde u Partizan bila je to bomba koja je i godinama kasnije, odjekivala Topčiderskim brdom.

Milko Đurovski, majstor u kopačkama, i dan danas izaziva pažnju ljubitelja fudbala u Srbiji, pogotovo navijača Zvezde i Patizana, a pred 139. okršaj vječiti rivala, vjerovatno je pravi sagovornik s obzirom na to što je njegov potez ponovio (doduše zaobilaznim putem) Vladimir Stojković.

Đurovski je prvi derbi u dresu Partizana odigrao 12. oktobra 1986. godine. Igralo se na stadionu u Humskoj, a karte su bile razgrabljene danima unaprijed.

"I sedam dana prije derbija pričalo se samo o tome, a najviše kako ću ja da odigram protiv Zvezde. Ja sam jedva čekao da počne spaktakl, nikada nisam bio tremaroš, mada je srce htjelo da iskoči. Za mene je utakmica bila specifična i po tome jer sam igrao protiv brata (Boško Đurovski). Nismo dozvolili Zvezdi ni da nam se približi golu. Stalno smo napadali, Admir Smajić je pogodio za 1:0, potom sam iznudio penal, ali je Vokri promašio, a kod narednog jedanaesterca, uzeo sam loptu i savladao Stojanovića. Obožavao sam velike utakmice i umio da proslavim golove", prisjeća se Milko u priči za "Sportski žurnal".

Navijači Zvezde su ga "prokleli", navijači Partizana prihvatili. A on i dan-danas voli i jedne i druge.

"Uvijek sam volio Delije, podjednako i Grobare. Fudbal se igra zbog publike, a ne predsjednika klubova. Ljudima sa zapadne tribine na stadionu Zvezde nikada nisam mahao, jer su me gađali grudvama. Sjever i Jug su za mene nešto posebno, nešto uzvišeno, odatle je uvek stizala podrška", kaže Milko.

To je bilo drugačije vrijeme. Navijači Zvezde su ga tada sretali na ulici i pitali da li je baš morao da pređe u Partizan, ali je to uvijek bilo bez uvreda.

"Sada bi me, vjerovatno, izudarali", konstatuje Đurovski.

Sjajni napadač nikada neće moći da se odluči koga više voli i kaže da mu je srce na pola kad igraju Zvezda i Partizan.

"Zvezda me je stvorila, ali od nje ništa nisam dobio osim imena. Fenomenalne utakmice odigrao sam u dresu Partizana. Obožavam oba kluba, poštujem ih podjednako i to najiskrenije govorim. Moje srce je uoči svakog derbija na pola", kaže Đurovski.

Dok je igrao za Zvezdu, Milko je Partizanu dao četiri gola na sedam mečeva, dok je u dresu Partizana komšijama dva puta ubacivao loptu u mrežu a odigrao je pet utakmica kao crno-bijeli.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC