• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Još jedan gol Žigića!

Nikola Žigić opet strijelac za Birmningem, Čelsi rutinski pobijedio Vulvse i zadržao prvo mjesto.

 PREMIJER: Još jedan gol Žigića! Izvor: MONDO

Čelsi je u Londonu pobijedio Vulvse sa 2:0 i zadržao vodeću poziciju na tabeli Premijer lige poslije devetog kola. Strijelci za "plavce" bili su Floren Maluda u 23. minutu i Salomon Kalu u 81. Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nenad Milijaš odigrali su cio meč.

Nikola Žigić je u prošlom kolu postigao prvenac za Birmingem, međutim, to nije bilo dovoljno ni za bod protiv Arsenala u Londonu. Sedam dana kasnije, visoki napadač opet je bio strijelac, ali je ovaj put njegov tim slavio. Pobijeđen je Blekpul rezultatom 2:0, a srpski reprezentativac potvrdio je trijumf u 57. minutu. Prvi gol za Birmnigem postigao je Lajam Ridžvel u prvom poluvremenu.

Vest Bromvič je na svom terenu bio bolji od Fulama sa 2:1 i sa nova tri boda probio se na treće mjesto, gdje je izjednačen sa Totenhemom. Nije dobro počelo za domaćina, jer je Skot Karson već u devetom minutu ubacio loptu u svoju mrežu.

Grešku golmana brzo su ispravili Francuzi u dresu VBA. Prvo je Jusuf Mulumbu izjednačio već u 17. minutu, da bi pred kraj prvog dijela Mark Antoan Fortun postavio konačan rezultat.

Nije bilo pobjednika u duelu Vigana i Boltona- 1:1. Kolumbijac Hugo Rodaljega je tačno poslije sat vremena igre postigao prvi gol na meču, ali je slavlje domaćina prekinuo Šveđanin Johan Elmander izjednačujućim golom u 66. minutu.

Sanderlend je sa 1:0 pobijedio Aston Vilu i pretekao je na tabeli. Tragičar je bio Irac Ričard Dan, jer je u 25. minutu savladao svog golmana Breda Fridela.



Na Vajt Hart Lejnu, Everton je odolio Totenhemu - 1:1. Gosti iz Liverpula poveli su u 17. minutu, strijelac je bio Lejton Bejns. Defanzivac Evrtona fantastično je izveo slobodan udarac i sa preko 20 metara pogodio rašlje Gomešovog gola.

Prednost "karamela" nije dugo trajala, samo tri minuta. "Pijevci" su izjednačili najviše zahvaljujući golomanu Evertona Timu Hauardu. Amerikanac je poslije centaršuta sa desne strane ispustio loptu, a na pravom mjestu nalazio se Rafael van der Vart, kome nije bilo teško da sa par metara pogodi prazan gola.

Totenhem je i sa jednim osvojenim bodom uspio da se probije na treće mjesto i pretekne Mančester junajted i Arsenal, koji svoje utakmice igraju u nedelju.

Muke Vest Hema se nastavljaju. "Šamar" mu je lupio i Njukasl.

Domaćin je poveo, a "svrake" napravile preokret. Tako su "poletjele" čak na deveto mjesto, a ostavile "čekićare" na dnu tabele.

Rezultati i parovi devetog kola:


Totenhem - Everton 1:1 (1:1)
/Van der Vart 20 - Bejns 17/

Birmingem - Blekpul 2:0 (1:0)
/Ridžvel 37, Žigić 57/

VBA - Fulam 2:1 (2:1)
/Mulumbu 17, Fortune 40 - Karson (autogol) 9 /

Vigan - Bolton 1:1 (0:0)
/Rodaljega 59 - Elmander 66/

Sanderlend - Aston Vila 1:0 (1:0)
/Dan (autogol) 25/

Čelsi - Vulvs 2:0 (1:0)
/Maluda 23, Kalu 81/

Vest Hem - Njukasl 1:2 (1:1)
/Kol 12 - Nolan 23, Kerol 69/

nedelja

Stouk - Mančester junajted (14.30)
Liverpul - Blekburn (16.00)
Mančester siti - Arsenal (17.00)

TABELA:Čelsi 22, Man. siti /-1/ 17, Totenhem 15, VBA 12, Arsenal /-1/ 14, Man. jun. /-1/ 14, Bolton 12, Sandrelend 12, Njukasl 11, Aston Vila 11, Everton 10, Birmingem 10, Stouk /-1/ 10, Blekpul 10, Vigan 10, Fulam 9, Blekburn /-1/ 9, Vulverhempton 6, Liverpul /-1/ 6, Vest Hem 6.

(MONDO - foto: AP, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC