• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Nigdje "boraca" ni "vukova"

Banjalučki Borac remizirao je bez golova na Koševu sa Olimpikom u veoma lošoj fudbalskoj predstavi u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

 PREMIJER BiH: Nigdje "boraca" ni "vukova" Izvor: MONDO

Ipak, Banjalučani su nastavili seriju bez poraza i primljenog gola u šampionatu i povećali prednost nad Sarajevom, koje u nedelju igra sa Željezničarom, na četiri boda. Međutim, ovim remijem prekinuli su niz od četiri uzastopne gostujuće pobjede.

Ni lider prvenstva ni Olimpik nisu pokazali gotovo ništa na Koševu. Igralo se uglavnom na sredini terena i više vodilo računa o svom golu s malo želje da se krene naprijed.

Čini se da je u taboru crveno-plavih veliki problem, prvenstveno psihološke prirode, stvorila eliminacija od Željezničara u osmini finala Kupa BiH.

Izabranici Vlade Jagodića niti "vukovi" nisu opravdali svoje nadimke, ali su domaći ipak imali nešto više od igre. Jedinu priliku za gol imao je Durak, ali nije uspio da matira golmana Banjalučana.

OLIMPIK: Lučić, Suljević, Ješe, Kolarov, Subašić, Vidović, Kresser, Thiago, Alimanović (od 69. Durak), Rodrigo, Ćulov. Trener: Mehmed Janjoš

BORAC: Avdukić, Ćorić, Puzigaća, Nikolić, Grahovac, Raspudić, Miminović (od70 Dujković). , Damjanović (od 81. Petrić), Mikić, Trivunović, Stančeski (od 70. Vukelja). Trener: Vlado Jagodić



Rudar je poslije otkinutog boda u Banjaluci osvojio sva tri u Prijedoru protiv tuzlanske Slobode (3:0), a svoj drugi trijumf u prvenstvu ostvarila je zvornička Drina nad Veležom (2:0) u derbiju začelja.

Do zaslužene pobjede, stigao je i Travnik na Piroti protiv Zrinjskog (2:1), koji je meč završio sa desetoricom nakon što je Salčinović zaradio dva žuta kartona. Golove su postigli Fajić i Zatagić, dok je počasni pogodak za goste postigao Lendrić.

Kolo su obilježila još tri crvena kartona. Golman Leotara Milenković je direktno zaradio isključenje zbog prigovora, dok su po dva žuta kartona upisali Moranjkić (Zvijezda) i Drakul (Sloboda).



REZULTATI 11. KOLA PREMIJER LIGE BiH

Rudar - Sloboda 3:0 (1:0)
/Gavarić (ag) 36, Kovačević 53, Džafić 55/

Olimpik - Borac 0:0

Zvijezda - Budućnost 0:0

Travnik - Zrinjski 2:1 (0:0)
/Fajić 62, Zatagić 80 - Lendrić 88/

Leotar - Slavija 2:1 (1:1)
/Bošković 42, Knežević pen 48 - Radovanović 13/

Drina - Velež 2:0 (1:0)
/Đelmić 25, Ristić 63/

U nedelju:


Široki Brijeg - Čelik
Željezničar - Sarajevo

TABELA: Borac 24, Sarajevo (-1) 20, Željezničar (-1) 18, Široki (-1) 18, Zvijezda 18, Travnik 18, Olimpik 17, Slavija 16, Rudar 16, Leotar 14, Zrinjski 13, Čelik (-1) 12, Sloboda 11, Budućnost 11, Velež 10, Drina 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC