• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Pobjeda na iskustvo

U taboru Partizana složni su u ocjeni da su pobijedili u derbiju zahvaljujući mirnoj i iskusnoj igri. Krstajićev utisak - veći pritisak na crveno-bijelima.

 CRNO-BIJELI: Pobjeda na iskustvo Izvor: MONDO

Partizan je ostvario 39. pobjedu u 139. "vječitom derbiju", odnosno tek 14. kao gost, iz 69 pokušaja.

To je istorija. A sadašnjost je da se aktuelni šampion vratio na vrh tabele Superlige Srbije. Preciznije, ponovo je na diobi prvog mjesta, upravo sa "vječitim rivalom".

Trijumf u subotnje popodne donio mu je Moreira pogotkom već u šestom minutu. Crno-bijela "desetka" je već navikla navijače da je posebno raspoložena za igru protiv Zvezde, jer često daje golove i asistira.

"Dugo nisam igrao, uželio sam se fudbala. Željan sam igre, željan sam da uložim energiju u utakmice", rekao je Moreira.

"Nije da sam inspirisan samo protiv Zvezde, protiv svakog rivala sam takav. Kad god igram - igram sa mnogo emocija", dodao je Moreira.



Sa kapitenskom trakom oko ruke ponovo je crno-bijelom odbranom komandovao Mladen Krstajić. I opet je to činio bersprijekorno.

"Utakmica je bila teška, pogotovo poslije gostovanja u Bragi. Posljedica toga je i nedostatak svježine. Bez obzira na godine igrača, odigrali smo iskusno, dozirali smo se, nismo ulazili u trku sa igračima Zvezde i zasluženo pobijedili", ocijenio je Krstajić.

A onda je 36-godišnji štoper iznio zanimljiv utisak sa terena.

"Imao sam osjećaj da su igrači Zvezde pod mnogo većim pritiskom, valjda da bi nam pobjegli na tabeli. Nama je bilo važno da ne izgubimo i 90 minuta smo kontrolisali igru".

Poseban osvrt zaslužili su navijači.

"Pokazali su da ovakav događaj može da se završi bez incidenata. Srbija je opet položila ispit", zaključio je kapiten Partizana.

Saša Ilić je u najavi utakmice izrazio nadu da će popraviti negativan skor protiv Zvezde. I to je učinio.

"Moram da ubilježim još dosta pobjeda da bih došao 'do nule", u svom stilu je rekao Saša Ilić.

On je bio akter derbija 2003. godine kada je Zvezde ubjedljivo pobijedila (3:0), a koji je došao poslije duela u Ligi šampiona sa Real Madridom.

"Sada je sve drugačije. Tada smo, poslije remija sa Realom, mislili da ćemo lako sa Zvezdom. I to nam se osvetilo. Ovaj put smo bili disciplininovaniji".

I kreator crno-bijele igre je pohvalio ponašanje publike.

"Primjetan je bio umor u našim redovima od igranja u ritmu srijeda - subota, ali smo izvanredno taktički stajali", predočio je Saša Ilić.

Za razliku od mnogo iskusnijeg kolege iz veznog reda, Radosav Petrović može da se pohvali sa pet pobjeda u isto toliko duela sa crveno-bijelima.

"Ponosan sam na to. Malo je igrača Partizana u istoriji sa takvim bilansom", rekao je Petrović.

On je tražio izmjenu, jer je osjećao jak bol, pošto je još tokom prvpg poluvremena nezgodno stao.

"U svijet smo poslali sliku kakva Srbije može da bude i kakva jeste - 19 stranih televizija je prenosilo utakmicu. Naš derbi je i po navijačima i po rivalitetu među pet na svijetu. Odigrali smo iskusno i zasluženo pobijedili", riječi su Radosava Petrovića.

Rovovsku borbu na sredini terena vodio je i Milan Smiljanić:

"Pokazali smo da smo bolji. Moglo je da bude i više od 1:0. Odradili smo posao kako smo željeli. Pre utakmica je bilo napeto, ali smo bili mirni, kako je i trebalo. To je recept za uspjeh u derbiju".

Debitant u "vječitim derbijima" Aleksandar Miljković spasio je Partizanov gol dva puta u dvije sekunde.

"Dobili smo ih na iskustvo. Meni jeste bio prvi derbi, ali ostalima nije - Raća (Petrović), Neca (Tomić), Lazevski još nemaju poraz od Zvezde", podsjetio je Miljković.

Koordinator u Humskoj 1, Albert Nađ, odigrao je mnogo "vječitih derbija", a još se navikava da ih gleda iz ugla funkcionera.

"Hvala Bogu, nije bilo incidenata. Atmosfera je bila izvanredna, a Partizan fenomenalan na taktičkom planu. Postigao je gol na vrijeme i laganom igrom priveo meč kraju. U pojedinim momentima možda su naši igrači bili ishitreni i brzo gubilli loptu, ali zaslužili smo tri boda. Ipak, to ne znači ništa, jer ima još mnogo da se igra. Partizan je zasluženo na prvom mjestu", podvukao je Nađ.

On je dodao da je nekoliko igrača Partizana tražilo izmjenu zbog umora.

"Kao veliki klub moramo da se suočimo sa igranjem srijeda - subota".

Koliko Nađ voli crno-bijelu boju odavno je poznato. A kako doživljava "vječiti derbi"...

"Pobjede u derbijima su najrećniji momenti u mom životu, poslije rađanja dece", završio je Albert Nađ.

Na zahtjev crno-bijelih obavljen je doping test. "Izvučena" su imena Avala Isaha i Aleksandra Jevtića iz Zvezde, odnosno Stefana Babovića i Radiše Iliće iz Partizana, koji su morali na kontrolu.

(R.J.- MONDO , foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC