• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Svađe uoči 96. derbija Sarajeva

Uvertira 96. susretu između Željezničara i Sarajeva obilovala "prepucavanjima" čelnika sarajevskih timova.

 PREMIJER BiH: Svađe uoči 96. derbija Sarajeva Izvor: MONDO

Predsjednici Želje i Sarajeva, Sabahudin Žujo i Zijad Blekić vodili su žučnu raspravu na pres konferenciji povodom 96. sarajevskog derbija, koji se igra u nedelju na Grbavici (17 h TV BHT 1). Razlog je bojkot navijača "bordo" tima.

"Željo je preduzeo sve što se organizacije tiče. Ustupili smo 25 odsto karata za sjever i istok što je sasvim dovoljno. Ja sam ponosan na resurse i uslove koje Željo ima. Ide se u pravcu poboljšanja. Od nas je bilo sve korektno i fer i navijači Sarajeva su dobrodošli na Grbavicu. Ovo je naša najveća utakmica i ja se iskreno nadam da će oni promijeniti odluku i doći na derbi. Ne propustite derbi i dođite na prijateljsku Grbavicu",
rekao je Žujo za "SCSport.ba".

S druge strane, Blekić je još jednom istakao da nije zadovoljan uslovima i prostoru koji je trebao biti ustupljen navijačima Sarajeva.

"Dobili smo još suženiji prostor. Nije kao prošle godine. Ne može 3.000 navijača koristiti jedan WC. Ovo su apsolutno loši uslovi. Na Grbavici imamo samo gostoprimstvo kada je u pitanju pres konferencija".

Potom je uslijedilo dugotrajno prepucavanje. Žujo je rekao da su oni prodali TV prava BHT-u i da je svako prikazivanje na javnom mjestu kršenje zakona, obzirom da će navijači Sarajeva na Koševu pratiti utakmicu. Na pitanje novinara šta ako ne bude TV prenosa Blekić je rekao:

"Slušaće radio prenos. U svakom slučaju mi se nećemo svetiti Želji. Oni će imati na Koševu uslove kakve su i do sada imali".

Raspravu je potom prekinuo Amar Osim, trener Željezničara. Cijelu situaciju opisao na sebi svojstven način:

"Ja imam kafanu u Pofalićima i recimo neko je prošle godine proslavljao rođendan. Ja mu iznajmio pola kafane. Godinu kasnije on je ponovo došao i ja mu iznajmio samo jednu kiflu. Dakle, to je moje, kao što je u ovom slučaju naš stadion. Mi dajemo koliko možemo i koliko želimo. Dakle, nema priče. Ispoštovali smo svu proceduru. Ko hoće da dođe na utakmicu, neka dođe?! Ko neće neka gleda TV prenos".

Poslije prebacivanja loptice oko navijača, uslijedila su i neka fudbalska pitanja, na koja su treneri oba tima, Mirza Varešanović i Amar Osim, odgovorili da s optimizmom iščekuju početak utakmice.

"Mi dolazimo po tri, ali bi bili zadovoljni i jednim bodom. Kao i svaki derbi i ovaj će biti specifičan. Željo je blagi favorit jer igra na svom stadionu, ali to ne mora ništa da znači. Žao mi je što neće biti naših navijača",
rekao je strateg "bordo" tima Mirza Varešanović.

Najboljem se nada i Osim.

"Obe ekipe su u vrhu i kada god je tako bilo fudbal je bio kvalitetniji i bolji nego u obrnutim slučajevima. Sarajevo ima dva boda više i utakmicu više kući. Nisu igrački kvalitetniji od nas, ali vidim da se na perfidan način pokušava stvoriti pritisak i teret na nas zbog domaćeg terena i svega ovoga što se dešava. Mi imamo iskustva i veću vrijednost. Nadam se najboljem, iako će ovo za nas biti najteža domaća utakmica u kojoj možda ne bi bio nezadovoljan ni bodom, ali nemojmo da prepadamo narod da će biti namještaljka", izjavio je Osim.

U drugom meču nedeljnog programa sastaće se Široki Brijeg i Čelik, a izvještaje sa subotnjih utakmica 11. kola prvenstva BiH pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC