• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Rad treći, Vojvodina se ispromašivala

Rad zabilježio petu uzastopnu pobjedu u šampionatu. Borjanu lijep poklon za 23. rođendan. OFK Beograd odolio Voši, koja je promašila sve!

 JSL: Rad treći, Vojvodina se ispromašivala Izvor: MONDO

Promjene na tabeli Jelen Superlige Srbije. Crvena zvezda više nije prva nego Partizan, a Vojvodina više nije treća nego Rad.

Rad je pobijedio Spartak u Suboti 2:1 (1:1), dok su Vojvodina i OFK Beograd u Novom Sadu odigrali 0:0, u meču sa mnogo prilika za domaće i jednom, ali stopostotnom za "romantičare" koji su mogli da kazne "lale" za sve promašaje.

OFK Beograd nije pobijedio Vojvodinu u Novom Sadu od 2006. godine. Ponovljen je rezultat iz prethodne sezone. Poslije svega viđenog u nedelju na "Karađorđu", "romantičari" će s osmjehom preći most kod Beške preko Dunava, jer treba da budu presrećni sa osvojenim bodom.

Vojvodina je stvarala šanse i sve ih promašila! I propustila priliku da se "vječitima" približi na samo bod zaostatka.

Počelo je već u 2. minutu, kada je start Kecojevića nad bivšim fudbalerom OFK Beograda Abubakarom Oumaroum, sudija Grujić okarakterisao kao penal. Čini se prestrogo, jer je Kecojević išao na loptu i udario je. Uglavnom, Mario Đurovski je imao priliku da ponovi učinjeno iz derbija sa Partizanom, ali se obrukao - promašio je cijeli gol!

Gruzijac Giorgi Merebašvili pružio je, možda, i najbolju partiju u dresu Vojvodine do sada. Driblao je, mešao odbranu gostiju, asistirao saigračima, šutirao...Ali, ni on, kao ni njegovi saigrači nisu imali sreće, ali ni umješnosti da savladaju Bojana Šaranova.

Vojvodina je odlično počela, ali je "pala" posle 20-ak minuta igre u prvom dijelu. Nije to bila ona ekipa koja je bila drska i agresivna kao protiv Partizana. Domaći su stvorili dvije dobre šanse u prvom dijelu - najprije je šutirao Merebašvili, Šaranov je odbranio, a potom i Janko Tumbasević sa dvadesetak metara, ali je golman "romantičara" ponovo bio na mjestu.

U nastavku, "viktorije" pred golom OFK Beograda. Uzivikivali su najvjerniji navijači: "Hoćemo pobjedu", igrači su ih čuli, pokušali da im ispunile želju, ali nisu uspjeli.

Merebašvili je probijao bedem OFK Beograda, upošljavao saigrače, ali lopta, jednostavno, nije htjela u gol. U 63. minutu trener Vojvodine zamenio je Marija Đurovskog i ubacio mladog Nemanju Bilbiju, što je unijelo dodatnu živost u napad Voše. Ipak, vidjelo se da je Đurovski vrlo nezadovoljan što je izmijenjen, imao je ljutitu facu i sebi u bradu izgovarao psovke.

U 70. minutu Slobodan Medojević je imao otvoren šut ka golu OFK Beograda, ali je promašio. Dva minuta kasnije, Bilbija šutira iskosa, a odbrana OFK Beograda sa gol-linije izbacuje loptu, u narednom napadu Oumaru ne koristi lijepu šansu...Da je Vojvodina u ovom meču "ukleta" pokazala je šansa poslije jednog od ukupno 13 kornera. Centaršut, lopta kod Bilbije, koji je loše zahvata, ali dolazi štopera Trajkovića koji sa tri metra pogađa stativu!

Vojvodina je mogla da bude strogo kažnjena u 83. minutu, kada je Jovan Radivojević imao veliku šansu, ali je loše zahvatio loptu i ona je sa nekoliko metara odskakutala pored gola Željka Brkića.

Dakle, Vojvodina je ostala jedina neporažena ekipa u prvenstvu, ali joj je ovo četvrti remi. Propustila je šansu da pritisne "vječite".

Zato je šansu iskoristio Rad, koji je sa nova tri boda izbio na treću poziciju i sada zaostaje za Partizanom i Zvezdom samo dva poena.

Na svoj 23. rođendan golman Rada Milan Borjan poželio je pobjedu nad Spartakom u Subotici. I saigrači su mu je poklonili. Uz njegovu asistenciju.

Rad je pobijedio Spartak 2:1 (1:1) i postao prvi tim koji je "golubove" očerupao u Subotici u ovoj sezoni.

Vrlo sadržajna i solidna prvenstvena utakmica u Subotici, u kojoj su ekipe opravdale pozicije u vrhu tabele Jelen Superlige Srbije.

Za petu uzastopnu pobjedu Rada u prvenstvu, najzaslužniji su strijelci Miloš Dimitrijević i Nemanja Kojić, ali i slavljenik Borjan koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao i spriječio najgore.

Rad je bio dominantniji u prvom dijelu i ofanzivnu igru je naplatio u 13. mninutu, kada je Predrag Luka odlično prošao po desnom boku, zavrnuo na visinu šesnaesterca, gdje je "mali Čava" (Dimitrijević je sin nekadašnjeg igrača Partizana Zorana Čave Dimitrijevića) u trku opalio i pogodio gdje je želio.

Dimitrijeviću je ovo peti gol u sezoni i izbio je na čelnu poziciju na listi strijelaca.

Spartak je tek od sredine prvog poluvremena počeo da igra povezanije. Do tada, domaćin potpuno bezopasan. Organizovanija igra Subotičana materijalizovana je u 41. minutu kada je Marko Mirić glavom, sa desetak metara savladao Borjana.

Prethodno je Branislav Jovanović imao dobru šansu za Rad, ali se istakao golman Spartaka Aleksić (bio mu je posvećen i jedan transparent: "Bog na nebu, Aleksić na golu").

U nastavku, Spartak je krenuo ofanzivnije, ali je odbrana Rada dobro funkcionisala i nije kiksirala. Zato su Subotičani pokušavali udarcima sa distance (Mirić, pa Vladimir Torbica), ali je Borjan u oba navrata odlično intervenisao.

Izgledalo je da utakmica ide u remi, ali su rezervisti Rada Marko Stanojević i Nemanja Kojić režirali trijumf "građevinara". U tom 83. minutu, odbrana Spartaka je bila nijemi posmatrač akcije Rada, Stanojević je zavrnuo u peterac, a Kojić neometan lako pogađa mrežu domaćina.

Rad je u sjajnoj formi. Peta uzastopna pobjeda i čvrsta pozicija pri vrhu tabele. Za "građevinare", ako ovako nastave, ni Evropa nije daleko.

Spartak je, pak, u padu forme. Drugi uzastopni poraz (u prethodnom kolu na Karaburmi protiv OFK Beograda 0:2) i vrijeme da se upali crvena lampica.

REZULTATI 9. KOLA:

nedelja:

Spartak - Rad 1:2 (1:1)
/Mirić 41' - Dimitrijević 13', Kojić 83'/

Vojvodina - OFK Beograd 0:0

subota:

Crvena zvezda - Partizan 0:1 (0:1)
/Moreira 6'/

BSK - Metalac 1:0 (1:0)
/Babić 14'/

Jagodina - Sloboda Sevojno 0:1 (0:0)
/Arsenijević 64'/

Javor - Čukarički 2:0 (0:0)
/Rendulić 58', Momčilović 74'/

Borac- Inđija 0:0

Smederevo - Hajduk 1:1 (0:0)
/Marinković 48'p - Komazec 77' /

GOLOVE POGLEDAJTE OVDE

TABELA; Partizan 22, Zvezda 22, Rad 20, Vojvodina 19, Sloboda 14, OFK Beograd 14, Spartak 13, Smederevo 13, Jagodina 12, Borac 11, BSK 10, Inđija 9, Javor 8, Metalac 2, Čukarički 2, Hajduk 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC