• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOLANDIJA: PSV - Fajnord 10:0!

PSV vodio protiv Fajnorda sa 1:0, a onda je gostima 34. minutu isključen "vezista" Kelvin Lerdam... Do kraja su primili još devet komada.

 HOLANDIJA: PSV - Fajnord 10:0! Izvor: MONDO

Kakvo poniženje. PSV je "Filips" stadionu u Ajndhovenu rezultatski ponizio jednog od najvećih rivala u šampionatu - Fajnord. "Filipsovci" su deklasirali nekadašnjeg šampiona Evrope, pobuhedivši ga 10:0 (2:0)!

Vodio je domaćin poslije prvih 45 minuta sa 2:0, ali ništa nije nagovještavalo da će PSV u nastavku meča teškim nokautom da obori Fajnord.

Uprkos tome što tim sa De Kajpa igra jednu od najlošijih sezona u istoriji i što je pred gostovanje u Ajndhovenu bio autsajder, ovakvu blamažu niko, pa ni najveći optimisti sa jedne i pesmisti sa druge nisu očekivali.

Džonatan Rajs je postigao tri gola, Balaš Džudžak i Džermajn Lens po dva, dok su se jednom u strijelce upisali Ibrahim Afelaj, Orlando Engelar i Ola Tivonen.

Najveći poraz Fajnorda do ove utakmice bio je od Ajaksa 2:8, 18. septembra 1983. Inače, po mnogima je Fajnord najpopularniji klub iz "velike trojke", a prošle sezone bili su na drugom mjestu najgledanijih klubova u ligi. Prvi je bio Ajaks.

Najveće pobjede i rekordi pripadaju PSV.

Tim iz Ajndhovena je 1998. pobijedio Folendam sa 10:0, a prije toga je isti rezultat zabilježen 1973. Opet su "filipsovci" punili mrežu protivnika, tada je stradao Go Ahed Igls.

Samo su Ajaks, PSV i Fajnord bili učesnici svih 55 šampionta. Sva tri kluba osvajali Kup šampiona, s tim što je Ajaks bio u pobjednik Lige šampiona. Amsterdamski klub ima 29 titula, PSV je osvojio 21, dok je Fajnord na trećem mjestu sa 14 titula. Posljednja se u Roterdamu slavila 1999. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC