• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančev se prisjetio ''najveće greške'' - Intera: Igrači me nisu prihvatili

Autor mondo.rs

Možda i najbolji fudbaler kog je Makedonija ikada imala uopšte se nije snašao u Milanu.

 Bivsi-fudbaler-FK-Crvena-zvezda-Darko-Pancev-Inter-Milan-izjava Izvor: MN PRESS

Iz Crvene zvezde je otišao kao evropski šampion, jedan od najboljih napadača u Evropi i čovjek koji je spreman da svojim golovima pokori i Italiju. Avantura u Interu uopšte nije išla u dobrom pravcu.

Dres plavo-crnog kluba iz Milana Darko Pančev je nosio tri sezone, od 1992. do 1995. godine. Jednu polusezonu je proveo na pozajmici u Lokomotivi Lajpcig, da bi se zatim preselio u Fortunu iz Dizeldorfa i Sion, gdje je završio karijeru.

Možda će vas zanimati

Inter će zauvijek ostati najveća mrlja u njoj. Sjajna reputacija sa kojom je došao u Milano samo mu je stvorila pritisak, a renome jednog od najboljih golgetera na kontinentu bila je motiv za navijače i medije da ga ne štede.


''Pridružio sam se timu u kom je vladala loša atmosfera. Igrali smo defanzivan fudbal, svi su me gledali kao stranca i niko mi nije pružio podršku. Moja je greška što sam potpisao za taj klub, a ne za Real Madrid, Barselonu ili Mančester junajted, koji su me tražili u tom periodu'', ističe Makedonac.

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde je imao velike probleme zbog dvojice Italijana, trenera Osvalda Banjolija i napadača Toto Skilaćija, ali i drugih saigrača, koji su imali zanimljivu ulogu u njegovom neigranju.

''Povrede nisu bile razlog mog neuklapanja u tim, one su došle tek kasnije. Nije bilo timskog duha u klubu, neki saigrači su govorili treneru da Skilaći mora da igra jer je Italijan i da ne mogu ja da mu uzimam mjesto. Nikada me nisu prihvatili. Takođe, novinari su stali na stranu Intera, snažno su me napadali'', otkrio je Pančev.

Darko Pančev je bio reprezentativac Jugoslavije 27 puta i postigao je 17 golova na tim susretima. Dres Makedonije je obukao u šest navrata i jednom je zatresao mrežu. Sa Crvenom zvezdom je osvojio tri domaća prvenstva, jedan kup, Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup. Bio je Zlatna kopačka Evrope i drugoplasirani u izboru za Zlatnu loptu 1991. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC