• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristić mijenja tim, ne i kapitena

Trener Crvene zvezde potvrdio da će biti izmjena u timu poslije poraza u derbiju, ali ne i da je uzeo traku Slavoljubu Đorđeviću.

 Kristić mijenja tim, ne i kapitena  Izvor: MONDO

Pokisli, ne samo od sumorne beogradske svakodnevice, već i zbog novog poraza u susretima sa vječitim rivalom Partizanom, fudbaleri Crvene zvezde pripremali su se od subote za meč osmine finala Kupa Srbije protiv Borca iz Čačka.

Utučeni, poručuju da već u srijedu od 18 časova, na svojoj "Marakani", žele da pošalju poruku da ih neuspjeh u meču sa crno-bijelima (0:1) nije uzdrmao i da žele pobjedom donekle da se iskupe pred navijačima.

Crvena zvezda dočekuje čačanski Borac u borbi za četvrtfinale Kupa, koja traje samo 90 minuta, poslije čega će se eventualno pristupiti izvođenju penala. Dakle, mjesta za novi kiks - nema!

Uz to, crveno-bijeli brane trofej osvojen prošle sezone...

"Izvukli smo tešku ekipu, jednu od najjačih koju smo mogli da izvučemo, to je Borac Čačak. Specifično takmičenje, jer nema popravnog ispita, ali dobra je stvar što igramo pred našim navijačima, na našem stadionu. Moja ekipa mora da pokaže karakter i da pobijedimo ovu utakmicu", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić pred novo Kup iskušenje.

Poslije poraza od Partizana, Kristić ističe šta je njegovoj ekipi potrebno za oporavak:

"Treba nam smirenost i strpljenje, da kroz bolju borbenost i agresivnost pobijedimo ovu utakmicu i plasiramo se u sljedeći krug Kupa Srbije".

Njega je začudilo pitanje vezano za navodnu odluku da se promijeni kapiten tima poslije katastrofalne greške koju je u derbiju napravio aktuelni kapiten Slavoljub Đorđević. On je tada "dodao" loptu protivničkom napadaču Kleu, koji je uposlio Moreiru, a ovaj postigao jedini gol na utakmici.

"Prvi put čujem, ne znam ništa o tome", rekao je Kristić i nadovezao se pitanjem:

"Da li je zvanično nešto klub saopštio?"

Portparol crveno-bijelih Nikolovski potom je pojasnio da kapitena predlažu čelnici kluba, a da konačnu odluku o tom predlogu donosi trener. Stoga, za očekivati je da traka pređe Ninkovu na nadlakticu.

Ipak, Kristić nije opovrgao drugu teoriju sa kojom su sportski listovi osvanuli u utorak, a to je rez u ekipi.

"Promjena će biti", kratko je rekao Kristić, ali nije precizirao da li se to odnosi na najavljeni izlazak Đorđevića iz tima, kojeg će zamijeniti omladinac Uroš Spajić.

"Ja vjerujem u moje igrače i da ćemo poslije ovoga izaći još jači", podvukao je Kristić.

Mediji nisu spekulisali samo o tome da će Đorđeviću biti oduzeta kapitenska traka, odnosno da će ga u toj ulozi zamijeniti Pavle Ninkov, već i da je upravo između ove dvojice fudbalera došlo do žustre verbalne rasprave tik uoči izlaska iz svlačionice, odnosno istrčavanja na teren na duel sa Partizanom.

"Mislite na koškanje? Ne, to zaista nije istina... Nemam šta da pričam o tome", demantovao je Ninkov da je ta spekulacija tačna.

O utakmici protiv čačanskih "zebri", Ninkov je rekao:

"Očekuje nas dosta teška utakmica protiv ekipe Borca. Na nama je jednostavno da izađemo i da se potrudimo da dobijemo tu utakmicu i da zaboravimo na sve ono što je bilo iz nas. Da se potrudimo da opravdamo ono što se od nas očekuje..."

On je priznao da igračima nije lako pao poraz od Partizana.

"Svaki poraz u derbiju boli. Mi smo svjesni toga i naravno da se okrećemo sljedećoj utakmici i vjerujem da možemo iz svega da izađemo još jači. Na nama je da pokažemo da smo prava ekipa. Teško nam pada svaki poraz, a navijači su vjerovatno nezadovoljni, jer se radi o Partizanu i izgubili smo derbi. Na nama je da vratimo ono što se od nas očekuje i da izgladimo to već na narednoj utakmici", naveo je Ninkov, koji priznaje da je možda pao u formi.

"Ja se u svakoj utakmici trudim da pružim maksimum, možda, eto, na nekim utakmicama ne dođem do izražaja koliko se to od mene očekuje. Mislim da imam dosta dobre igrače sa kojima sarađujem, jednostavno... Ja se nadam da ću u nekom narednom periodu da se vratim na onu staru igru", ostao je optimista desni bek Crvene zvezde, koji je bio na posljednjem spisku reprezentativaca Srbije.

PAROVI OSMINE FINALA KUPA:

U srijedu (13.30):

Kolubara - Spartak Zlatibor voda
Srem (Jakovo) - Vojvodina
Srem (SM) - Jagodina
Smederevo - Teleoptik
Sloboda Sevojno Point - Metalac
Sinđelić (Niš) - Rad

Partizan - Proleter (16.00)

Crvena zvezda - Borac (18.00)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC