• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona u glavnom gradu Katara?!

Autor mondo.ba

Ovaj prijedlog, navodno, postoji

 Liga šampiona Pari sen Žermen domaćin Katar Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Pari sen Žermen našao se u problemu nakon odluke francuske Vlade da zabrani odigravanje fudbalskih utakmica na tlu zemlje do prvog septembra, poslije čega je otkazano dalje takmičenje u Ligi 1.

Parižani, koji su bili lideri nakon 27 odigranih utakmica uz 12 bodova više od Marseja i utakmicom manje, i dalje su u kombinaciji za osvajanje trofeja u Ligi šampiona, gdje su preko Borusije iz Dortmunda stigli do četvrtfinala.

Možda će vas zanimati

Međutim, poslije odluke premijera Eduara Filipa da se veliki sportski događaji u Francuskoj ne održavaju do jeseni, četvrtfinalnu i eventualnu polufinalnu domaću utakmicu Pari sen Žermen morao bi da odigra u inostranstvu.

Sinoć se po tom pitanju oglasio predsjednik "svetaca" Naser Al-Kelaifi, naglasivši da će klub prihvatiti svaku odluku Evropske fudbalske federacije, kad god, gdje god i kako god se bude nastavilo elitno evropsko klupsko takmičenje.

Dan kasnije, postoji, navodno, jedan konkretan prijedlog...

Naime, pojedini mediji saopštili su danas da rukovodstvo Parižana planira da od UEFA zatraži dozvolu da domaćin u narednoj, ali i u fazi nakon nje, domaćin bude – u Kataru!

Jasno je da bi klub iz francuske prestonice i njegov rival, ko god to bio, ušli u istoriju Lige šampiona kao prvi koji su odigrali jedan meč ovog takmičenja van granica Evrope.

Ne znamo da li je UEFA baš mislila na domaćina SP 2022. i rodnu zemlju predsjednika PSŽ-a kada je u Nionu pomenuta opcija da se pojedine utakmice Lige šampiona odigraju na neutralnom terenu, ali ako znamo da je katarska prestonica Doha bila domaćin, između ostalog, italijanskog Superkupa 2014. i 2016. godine, ne bi bilo čudo ako u evropskoj kući fudbala i pristanu na ovako nešto...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC