• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Moguć par Partizan - Teleoptik

Crvena zvezda i Partizan ne mogu da se sretnu u četvrtifnalu Kupa Srbije, ali zato mogu, recimo, Partizan i njegova filijala Teleoptik.

 KUP SRBIJE: Moguć par Partizan - Teleoptik Izvor: MONDO

Žrijeb za četvrtfinale nacionalnog kupa Srbije biće održan u petak u podne u beogradskom "Sport kafeu", a učesnici ove runde takmičenja podijeljeni su u dvije grupe (ili dva "šešira") na osnovu rezultata ostvarenih u prošloj sezoni takmičenja.

Tako su u prvoj grupi su: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, kao i Spartak na osnovu plasmana sa superligaške tabele.

U drugoj grupi su: Jagodina, Sloboda Sevojno Point, Teleoptik i niški Sinđelić.

Domaćin meča zavisiće od činjenice koliko je puta svaki klub-učesnik para u prethodna dva kvalifikaciona kola igrao kao domaćin odnosno gost. Ukoliko jedan tim ima više susreta odigranih u prethodna dva kola kao gost u odnosu na izvučenog protivnika, onda će on automatski biti domaćin.

Prema odredbama Uputstva za određivanje parova jasno je da svaki klub koji je pravo učešća u završnici Kupa izborio kao član treće lige ili nižeg stepena takmičenja automatski domaćin na utakmicama šesnaestine finala, osmine finala i četvrtfinala.

To znači da će niški Sinđelić, koji je u sezoni 2009/10, bitnoj za određivanje statusa u aktuelnoj sezoni Kupa, sigurno i 10. novembra biti domaćin, jer je prošle godine bio trećeligaš.

Od sedam preostalih učesnika četvrtfinala Kupa čak njih šest (Crvena zvezda, Partizan, Spartak Zlatibor voda, Jagodina, Sloboda Point Sevojno i Teleoptik) su po jednom u prethodna dva kola Kupa bili domaćini i gosti. To znači da oni nemaju uvodnu prednost domaćinstva.

Jedino je Vojvodina plasman u četvrtfinale obezbijedila oba puta igrajući kao gost - u šesnaestini finala protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi i osmini finala protiv Srema u Jakovu. Na osnovu toga, Vojvodina ima prednost domaćinstva u četvrtfinalu.

Međutim, u slučaju da žrijeb odluči da u četvrtfinalu igraju Vojvodina i Sinđelić iz Niša, a što je tehnički moguće (Vojvodina je u prvoj, a Sinđelić u drugoj grupi), onda će kao "starije pravilo" biti iskorišćeno ono vezano za obavezu da članovi trećih i nižih liga imaju prednost domaćinstva. Dakle, u tom slučaju, meč između ova dva kluba bio bi odigran u Nišu.

S druge strane, ukoliko protivnik Vojvodine bude neko od preostalih klubova iz druge grupe - Jagodina, Sloboda Point Sevojno ili Teleoptik, onda će meč biti odigran u Novom Sadu.

Na 24 utakmice u prethodna dva takmičarska kola završnice fudbalskog Kupa Srbije postignuto je 58 golova ili u prosjeku 2,41 pogodak po meču. Čak osam od pomenuta 24 susreta odlučeno je poslije izvođenja penala, što znači svaki treći meč.

U šesnaestini finala osam domaćina i osam gostiju je izborilo plasman u narednu rundu, a u osmini finala skor između domaćina i gostiju je ponovo bio neriješen - 4:4.

Utakmice četvrtfinala biće odigrane u srijedu, 10. novembra (predviđeni početak u 13 sati), a moguće je da će neko od domaćina zatražiti i igranje susreta u večernjem terminu.

Od ove sezone u polufinalu kupa biće odigrane dvije utakmice, a termini su 16. mart i 6. april 2011. godine. Finale Kupa Srbije u tekućoj sezoni biće odigran u srijedu, 11. maja 2011.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC