• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ne, Rise!

Ono što je Norvežanin uradio u poslednjim sekundama na "Enfildu" moglo bi Liveprul da preskupo da košta! Čelsi slavi 1:1.

 LŠ: Ne, Rise!  Izvor: MONDO

Au, kako li će večeras da zaspi Jon Arne Rise?! Ono što je Norvežanin uradio u poslednjim sekundama nadoknade vremena na "Enfildu" moglo bi Liveprul da preskupo da košta!

Ne, Rise!

Koliko je samo grla uzviknulo ovo na mnogim krajevima planete...

Sve se u prvom meču polufinala Lige šampiona promenilo u deliću sekunde. "Kop" je slavio pobedu 1:0 nad Čelsijem, kada je levi bek domaćeg tima, inače slučajni akter meča od 61. minuta, zakucao loptu glavom u sopstvenu mrežu sa četiri metra.

Niti je bio u kontaktu sa napadačima Čelsija, niti je morao da ide glavom na centaršut Kalua... On je jednostavno, na zaprešašćenje svih koji su gledali meč u Liverpulu, u maniru vrsnog strelca, poslao loptu pod prečku skamenjenog Reine.

Menadžeru Čelsija Avramu Grantu umalo nije pozlilo...

To je fudbal: Liverpul - Čelsi 1:1. Revanš je za dve nedelje na "Stamford Bridžu"!

Inače, ovo je bio sedmi meč dva rivala u Ligi šampiona u poslednje četiri sezone. Treći put sreli su se u polufinalu i NIJEDNOM nisu pala dva gola na meču...

Samo je čudo sprečilo da i ovaj put bude tako. Liverpul je već razmišljao kako će, posle gola Dirka Kujta u 43. minutu putovati na revanš rasterećen. Sada će morati prvo da postignu gol na stadionu gde domaćin nije izgubio na poslednjih 65 mečeva, ako misle da se treći put plasiraju u finale LŠ od 2005. godine.

A, sve je po Benitezov tim moglo da bude drugačije. Bili bi "crveni" zadovoljni i sa 1:0, jer je Čelsi u periodu između 60. i 75. minuta imao veliku inicijativu, nekoliko prilika...

Sa druge strane, moglo je da bude i 2:0. Pa i 3:0 po šansama koje je propustio Fernando Tores. Prvo u 31. minutu, a potom i samo nekoliko trenutaka pre nego je Rise napravio najveću grešku u karijeri.

Oba tima počela su u formacijama 4-2-3-1. Do prvog gola, koji je "pao" praktično ni iz čega, ekipe su se smenjivale u naletima, a najbolju priliku imao je Fernando Tores.

"El Ninjo" reagovao je kao dete oči u oči sa golmanom Čelsija Petrom Čehom u 31. minutu. Pas u prostor Stivena Džerarda, Španac je odlično primirio, dao sebi for i onda sa sedam metara, iskosa sa leve strane, napucao Čeha loptom u telo.

Takvu priliku možda ne dobije ni u revanšu.

Čudna je bila utakmica na Mersisajdu. Nije bilo tako pakleno, žustro, žestoko kao prethodnih sezona. Verovatno zato što na stadionu nije bilo Žozea Murinja.

Čelsi je bio miran i kod 0:1 (a, taj gol ide na dušu Franku Lampardu, koji se igrao pred svojim golom, što su Maskerano asistent i Kajt strelac kaznili), nije upadao u haotične napade ni kako je vreme odmicalo i na kraju im se sve vratilo...

U 61. minutu povredio se, i to sam, Fabio Aurelio. I, ko je tada i pomislio da će njegov izlazak na nosilima sa terena direktno uticati na ishod meča?

Na teren je ušao Rise, malo posle zbunjenog Džoa Kola zamenio je Salomon Kalu. Tada je Čelsi vezao nekoliko dobrih prilika, ali nije bilo gola...

I, onda zatišje pred buru u finišu, kada se na trenutak učinilo da će domaćin doći do 2:0.

Gol jeste postigao igrač Liverpula, ali na pogrešnoj strani...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC