• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Levskog pobjegao u Dubai, poklonio dionice kluba premijeru

Autor mondo.rs

Vlasnik sofijskog kluba Vasil Božkov nalazi se u Dubaiju gdje je, navodno, pobjegao zbog optužbi da je utajio porez. U međuvremenu, sve dionice kluba poklonio je premijeru Bugarske Bojku Borisovu.

 Levski-propada-klub-u-dugovima Izvor: MN PRESS

Vlasnik Levskog iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obavijestio je bugarsku javnost da je sve svoje dionice kluba poklonio predsjedniku Vlade Bugarske Bojku Borisovu.

"Levski je u veoma teškom finansijskom stanju, prije svega zbog namjernog ograničavanja u poslu kompanija koje su glavni sponzor kluba. Zato sve akcije kluba preusmjeravamo na osobu koja je najodgovornija za propast, a to je premijer Bojko Borisov. On je više puta izjavljivao da je spreman da sačuva klub u slučaju promjene vlasništva", navedeno je u pismu.

Možda će vas zanimati

Bugarski premijer je poznati sportista, bio je karatista koji se takmičio, bio je i sudija, a poznato je da je veliki navijač Levskog. U međuvremenu, prenio je svoj stav kroz izjavu ministra sporta Bugarske Kraseva Kraleva, da premijer, prema zakonu, i da hoće, ne može da bude vlasnik fudbalskog kluba ili nekog drugog sportskog udruženja.

Ovaj potez vlasnika Levskog jasan je stav o tome koga krivi za neuspjeh - on optužuje Borisova za svoje poslovne probleme. Njegova kompanija, koja se bavi organizovanjem igara na sreću, nedavno je izgubila licencu, a sva prava je preuzela država Bugarska. U međuvremenu klub - propada.

Levskom je hitno potrebna finansijska "injekcija" od oko milion evra, prije svega da bi pokrio dugovanja prema igračima, kojima duguje nekoliko plata.

Levski je, inače, osnovan 1914. godine i jedini je koji za više od sto godina postojanja nije ispao u drugu ligu Bugarske, a ukoliko ne pronađe hitno sponzora ili investitora, koji bi mogao odmah da uloži novac, moglo bi da se desi da se potpuno ugasi.

Posljednji put Levski je bio prvak 2009. godine, a na klupi sofijskog kluba sjedili su i poznati srpski treneri Ljupko Petrović (tri puta), Slavoljub Muslin, Slaviša Jokanović i Ratko Dostanić

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC