• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Esijenov ludi odlazak u Real: Zaustavite autobus, čeka me Murinjo!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Nekadašnji fudbaler Čelsija se prisetio kako je na neobičan način došlo do njegovog prelaska u Madrid.

 Mikael-Esijen-transfer-u-Real-Madrid-poslednji-dan-prelaznog-roka-zaustavite-autobus-Celsi-Superkup Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DENIS DOYLE, Denis Doyle/Getty Images Europe

Bio je to 1. septembar 2012. godine. Mikael Esijen je bio fudbaler Čelsija, nalazio se u Monte Karlu i posle osvojene Lige šampiona, trebalo je da se bori za trofej u UEFA Superkupu.

Ipak, sjajni vezista je taj meč propustio nakon što je dobio jedan sudbonosan poziv - od Žozea Murinja.

Možda će vas zanimati

Portugalac je bio zainteresovan da ponovo sarađuje sa igračem kojeg je za preko 30.000.000 evra doveo u Čelsi u leto 2005. godine.

Saradnju je želeo da obnovi, a Esijen se sada prisetio kako je sve bilo suludo tog dana. Razlog? Radilo se o poslednjem danu prelaznog roka.

"Bio sam sa Čelsijem u Monaku za utakmicu Superkupa i nepoznat broj me je pozvao", počeo je Esijen priču za južnoafričkog novinara Karola Šabalalu.

"Nisam hteo da se javim, ali mi je rođak koji je bio sa mnom u sobi rekao da se javim. Pozivi nisu prestajali i javio sam se. Čim sam rekao 'halo', shvatio sam ko je sa druge strane. Rekao sam rođaku 'to je Žoze Murinjo!'"

"Počeli smo da pričamo i rekao mi je da je čuo da idem u Arsenal, ali sam mu rekao da to nije istina i da me niko nije zvao odande. Rekao mi je da pođem sa njim, a ja sam pitao gde to. Rekao je 'u Real Madrid'", priseća se vezista.

Čitav posao je na kraju bio zaključen tog poslednjeg dana prelaznog roka, a čuveni fudbaler iz Gane se priseća da je sve bilo ludo, kao na filmu.

"Murinjo mi je tražio broj mog agenta i rekao sam mu da ću biti spreman da napustim teren usred utakmice Superkupa. Rekao mi je da Lasana Dijara treba da ode u Rusiju i da ako on to prihvati, ja stižem u Real. Tražio mi je par sati da sve sredi. Tada me je zvao agent i sve sam mu ispričao, a on mi je rekao da se opustim jer će Real doći po mene."

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

Dijara je prihvatio transfer u Rusiju...

"Trebalo je da promenimo plan jer smo već napuštali hotel da odemo na stadion da igramo protiv Atletika. Real je bio sa mojim agentom, a ja sam bio u autobusu koji je trebalo da krene. Agent mi je rekao da se vratim u hotel jer je trebalo da pošalje faks nekim ljudima. Morao sam kao ludak da se derem na vozača 'zaustavi autobus, zaustavi autobus', da bih izašao. Svi su me gledali kao ludaka. 'Mikaele, šta se dešava', a rekao sam im vidimo se kasnije", objašnjava Esijen.

"Sve smo uspeli da završimo na vreme. Vratio sam se na stadion po kopačke, a utakmica se već završila. Pridružio sam se igračima na terenu i tada sam im rekao da idem u Madrid. Posle ceremonije smo otišli u svlačionicu i lepo smo se pozdravili. Uzeo sam samo kostobrane i kopačke, a pozdravio sam se i sa Romanom Abramovičem koji mi je poželeo sreću. Sutradan sam stigao u Madrid samo sa kopačkama, kostobranima, jednim parom farmerki i jednom majicom. Žoze me je čekao na aerodromu", ispričao je Mikael Esijen.

Na pozajmici u Realu, Esijen je odigrao 35 utakmica i postigao dva gola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC