• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Murinjo sa četiri reči doveo Etoa u Inter: Ostalo je istorija...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Kamerunac se prisetio leta 2009. godine.

 Samjuel-Eto-kako-me-je-doveo-Zoze-Murinjo-dres-Intera-broj-9-tvoj-je-ceka-te Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Samjuel Eto je uspeo nešto što niko nije - osvojio je triplu krunu sa dva različita kluba.

Legendarni Kamerunac je to uspeo sa Barselonom i Interom, a sada se prisetio kako je došlo do toga da "Kamp Nou" zameni "Đuzepe Meacom".

Možda će vas zanimati

Naravno, ključnu ulogu odigrao je tadašnji trenera "nerazura" Žoze Murinjo. 

"Murinjo me je nagovorio na vrlo jednostavan način. Poslao mi je fotografiju dresa Intera sa brojem devet i napisao: 'Tvoj je, čeka te''", počeo je Kamerunac, koji je nedavno dao smelu izjavu o najboljim napadačima svih vremena.

"Nakon toga mi se javio i Materaci, koji mi je napisao da ćemo sve da osvojimo ako dođem u Inter. Nisam imao njegov broj telefona, pa sam pitao Albertinija čiji je. Nikad mi se tako nešto nije dogodilo, stvarno mi nije bilo teško da donesem odluku."

Pomoglo je i to što je Pep Gvardiola već uveliko želeo da Etoa proda, uprkos činjenici da je sa njim u timu osvojio triplu krunu u svojoj prvoj sezoni na klupi Barselone.

Po odlasku u Milano, Eto je imao priliku da se revanšira, pošto je Inter u polufinalu Lige šampiona izbacio baš Barselonu. Tu utakmicu Eto naročito pamti jer je igrao na boku.

"Kada je Tijago Mota dobio crveni karton, Murinjo je pozvao mene i Zanetija da nam pojasni kako ćemo da igramo. Nisam imao vremena ni da razmislim o tome šta me čeka. Na kraju smo završili u finalu."

I Inter je te sezone osvojio tripletu, pa je Eto postao prvi i još uvek je jedini čovek u istoriji fudbala koji je osvojio dve triple krune sa dva različita kluba, a uspeo je to u uzastopnim sezonama. Potom je uporedio dvojicu stručnjaka sa kojima je radio u tom periodu.

"Murinjo i Gvardiola su imali samo jednu zajedničku karakteristiku, a to je bila želja za pobedom. Po svemu drugom su različiti - od ličnosti do shvatanja fudbala", zaključio je Samjuel Eto.

Zanimljivo je da je poziv u Inter u leto 2009. dobio i Pavel Nedved, ali ga je on odbio...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC