• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri iz Afrike i Amerike dobijaju pomoć u hrani

Autor mondo.ba

Fudbaleri u Africi i Americi dobijaju prehrambene pakete, dok su takmičenja prekinuta zbog globalne pandemije novog korona virusa, objavila je u srijedu Svjetska federacija profesionalnih fudbalera (FIFPro).

 Fudbaleri iz Afrike i Amerike dobijaju pomoć u hrani Izvor: Guliver/Getty Images/Robert Cianflone, Robert Cianflone/Getty Images AsiaPac

Fudbalere u Bocvani, Egiptu, Kolumbiji, Hondurasu, Panami, Paragvaju i Urugvaju je svjetski sindikat igrača identifikovao kao one kojima je neophodna pomoć u hrani.

"Neki igrači našli su se 'zaglavljeni' zbog uslova isplate prihoda. Velika većina fudbalera pod istim je finansijskim pritiscima kao i ostatak društva", istakao je Jonas Ber-Hofman, generalni sekretar FIFPro, a prenijela agencija "Anadolija".

Možda će vas zanimati

Sindikat FIFPro predstavlja igrače u 65 zemalja. Ističu da većina fudbalera ima ugovore koji im garantuju isplate plata na nivou nacionalnih prosječnih primanja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju".

Takođe, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od Kovid-19 u svijetu je umrlo više od 323.800 ljudi, a potvrđeno je više od 4.920.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 185 zemalja. Do sada se oporavilo više od 1.705.000 ljudi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC