• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predana peticija za ulicu Dragana Mancea

Potpisi preko 5.000 građana povodom inicijative da jedna ulica u Zemunu dobije ime Dragana Mancea predani su u utorak.

 Predana peticija za ulicu Dragana Mancea Izvor: MONDO

Odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predali su u utorak potpise više od 5.000 građana Zemuna i Beograda koji podržavaju inicijativu da se jedna zemunska ulica nazove po pokojnom fudbaleru Partizana Draganu Manceu, saopšteno je iz DSS.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Gradskog odbora DSS, Andreja Mladenović izrazio očekivanje da će Komisija za imenovanje ulica i trgova pri gradskoj upravi imati razumijevanje za tu inicijativu i da će prvi put jedna ulica dobiti naziv po tragično preminulom sportisti koji je ostavio dubok trag u domaćem fudbalu.

Napadač fudbalskog kluba Partizan Dragan Mance poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu između Beograda i Novog Sada, 3. septembra 1985. u 23. godini.

Rođeni Zemunac, fudbal je počeo da igra u tadašnjoj Galenici (današnji FK Zemun), a 15. septembra 1980. godine potpisao je za Partizan.

Za klub je odigrao 134 zvanične utakmice za Partizan i postigao 47 golova, od kojih je vjerovatno najljepši pogodak koji je postigao 1984. godine u meču protiv engleskog Kvins Park Rendžersa. Posljednji gol za crno-bijele postigao je dva dana prije pogibije, u pobjedi protiv podgoričke Budućnosti od 2:1 u Beogradu.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mance je igrao četiri puta.

Dragan Mance je idol među navijačima crno-bijelih koji su u više navrata tražili da stadion beogradskog kluba dobije ime po njemu.

U međuvremenu, tačnije prošle sezone, navijači Partizana ustanovili su nagradu "Dragan Mance" koju dodjeljuju onome kojeg smatraju da je igrom i odnosom prema klubu to zaslužio. Do sada, prestižno priznanje dobili su fudbaler Almami Moreira i bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

(agencije/MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC