• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Na talonu San Sira 16 titula

Najtrofejniji klubovi u LŠ (i KEŠ), Milan i madridski Real, sastaće se u srijedu drugi put za 15 dana u utakmici četvrtog kola G grupe.

 LŠ: Na talonu San Sira 16 titula Izvor: MONDO

Duel na San Siru u mnogo boljem raspoloženju dočekuju Madriđani, koji su u prošlom kolu kod kuće pobijedili Milan rezultatom 2:0.

Izabranici Žozea Murinja u prva tri kola imaju maksimalan učinak, a pritom su prvi i u šampionatu Španije.

Portugalac će se prvi put pojaviti na San Siru otkako je ljetos napustio Inter i sjeo na klupu "kraljevskog kluba".

"Vraćam se na San Siro i osjećam kao da se vraćam kući. Šteta je što igramo sa Milanom, a ne sa Interom, pošto bih želio da zahvalim navijačima Intera na podršci u prethodne dvije godine", rekao je Murinjo.

Real, devetostruki šampion Evrope, je prvi u grupi sa devet bodova i ima pet više od Milana, koji je trofej prvaka Evrope osvajao sedam puta.

"Želimo da budemo prvi u grupi i da što prije osiguramo tu poziciju", poručio je defanzivac Reala, Rikardo Karvaljo.

"Da bismo to uradili moramo da ostvarimo dobar rezultat u Milanu. Bili smo bolji na prošlom meču, a siguran sam da igrači Milana žele da pokažu da mogu da nas pobijede", dodao je portugalski reprezentativac.

Fudbaleri Milana u utakmicu ulaze poslije prvenstvenog poraza od Juventusa (1:2). Ronaldinjo je propustio taj meč, ali će najvjerovatnije biti u timu protiv Reala.

"Dobro se osjećam, uradio sam sve što je bilo potrebno i želim da odigram važnu ulogu u meču protiv Reala", rekao je Ronaldinjo.

"U prvoj utakmici smo rano primili dva gola, što nam je mnogo otežalo situaciju. Sada moramo da se koncentrišemo na zadatke koje nam trener dodijeli, kako bismo osvojili tri boda", dodao je Brazilac.

U drugom meču G grupe Okser će dočekati Ajaks.

U H grupi poslije polovine takmičenja situacija je prilično jasna. Arsenal i Šahtjor boriće se za prve dvije pozicije koje vode u osminu finala, dok će Partizan i Braga učiniti sve da se domognu trećeg mjesta i plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Šahtjor će dočekati Arsenal, koji će put Donjecka krenuti bez povrijeđenog plejmejkera Seska Fabregasa. Fudbalerima Partizana predstoji grčevita borba za prvu pobjedu u elitnom društvu protiv Brage u Beogradu.



U Grupi F nema izrazitog derbija, a očekuje se da Čelsi rutinski odradi posao na Stamford Bridžu protiv moskovskog Spartaka, baš kao i Olimpik iz Marseja u Žilini protiv šampiona Slovačke.

"Kakvi su nam planovi za London? Da malo šetamo gradom, da pogledamo Stamford Bridž, ako neko do sada nije imao prilike da ga vidi. Šta drugo?", rekao je trener Spartaka, Valerij Karpin.

Minhenski Bajern će u Grupi E gostovati rumunskom prvaku Klužu, a Roma želi da se revanšira Bazelu na njegovom bunjištu za poraz u prošlom kolu.

"Moramo da budemo oprezni. Vidjeli smo koliko mogu da budu opasni ako nismo 100 odsto koncentrisani", rekao je defanzivac Bajerna Filip Lam podsjećajući na prošlu utakmicu u kojoj je njegov tim savladao Kluž sa 3:2.

Poslije Arjena Robena, Franka Riberija, Miroslava Klosea i kapitena Marka van Bomela, Bajern je ostao i bez Ivice Olića, koji će morati da pauzira čak šest mjeseci zbog povrede koljena.

Parovi 4. kola:

Grupa E: Bazel - Roma i Kluž - Bajern

Tabela: Bajern 9, Bazel 3, Kluž 3, Roma 3.

Grupa F: Čelsi - Spartak i Žilina - Olimpik

Tabela: Čelsi 9, Spartak 6, Olimpik 3, Žilina 0.

Grupa G: Milan - Real i Okser - Ajaks

Tabela: Real 9, Milan 4, Ajaks 4, Okser 0.

Grupa H: Šahtjor - Arsenal i Partizan - Braga.

Tabela: Arsenal 9, Šahtjor 6, Braga 3, Partizan 0.

(agencije, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC