• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Nema ništa od prinudne uprave FS BiH

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković odbacio je mogućnost formiranja prinudne uprave u "fudbalskoj vladi" Bosne i Hercegovine.

 Petković: Nema ništa od prinudne uprave FS BiH Izvor: MONDO

Mediji u BiH iznijeli su tezu da će predstavnici FIFA i UEFA na sjednici u srijedu da raspuste Upravni odbor FS BiH i dovedu prinudnog upravnika.

Kao kandidat za tu "funkciju" pominje se Velid Imamović, šef međunarodnog odjela u FS BiH u kojeg "stranci" imaju apsolutno povjerenje i koji bi trebao da rukovodi planom aktivnosti i narednim koracima u realizaciji statutarnih reformi.

Međutim, gensek FS RS Radoljub Petković odbacio je mogućnost takvog epiloga.

"Upravni odbor može samo Skupština saveza da razriješi dužnosti. Ne znam šta znači termin 'prinudni upravnik'. U dnevnom redu pominje se lider projekta, neko ko je zadužen za realizaciju zadataka. Drago mi je što dolazi respektabilna delegacija FIFA i UEFA, jer i mi imamo mnogo toga za reći. Smatram da smo fudbalski dovoljno obrazovani da uvaženim gostima kažemo šta odgovara fudbalu u BiH", izjavio je Petković za "SCsport.ba".

Delegacija UEFA i FIFA promijenila je dnevni red vanredne sjednice Upravnog odbora FS BiH, u cilju poboljšanja administracije i usaglašavanju statuta FS BiH sa statutima FIFA i UEFA.

Razgovaraće se i o eventualnim sankcijama ukoliko se 31. marta 2011. godine ne usvoji novi Statut po kome će FS BiH dobiti jednog predsjednika.

Sjednici UO prisustvovaće i delegacije FIFA i UEFA: Džefri Tompson, potpredsjednik FIFA i njegovi saradnici Eva Paskije i Dimitar Stojmenovski. Takođe prisutni će biti i delegat UEFA, Alan Henson, član UEFA Izvršnog komiteta Marsel Benc, te Muhammed Tea i Sajmon Patrik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC