• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Šampion "pao" u Londonu

Totenhem pobijedio Inter sa 3:1‚ Kopenhagen odolio Barseloni, Lion zamalo da napravi čudo u Lisabonu u utakmicama 4. kola Lige šampiona.

 LŠ: Šampion "pao" u Londonu Izvor: MONDO

Tačno 19. minuta bilo je potrebno da "padne" prvi gol na uvodnim utakmicama 4. kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D. Strijelac je bio Rafael van der Vart i to u derbiju koji je njegov Totenhem igrao protiv šampiona Evrope.

Velika drama viđena je prije dvije nedelje na "Meaci", a uzbudljivo je bilo i u domu "pijevaca". Totenhem je na kraju stigao do sva tri boda - 3:1.

Pola posla kod prvog gola odradio je Luka Modrić, ali je na kraju Inter oštećen, jer se prilikom asistencije Hrvata, Holanđanin nalazio u ofsajdu. Piter Krauč je u drugom poluvremenu povisio na 2:0, a devet minuta prije kraja Samjuel Eto vratio neizvjesnost na Vajt Hart Lejn.

Međutim, dilema oko pobjednika vrlo brzo je riješena. Trostruki strijelac iz Milana Garet Bejl kao brzi voz je prošao po lijevoj strani, preciznom loptom na drugoj stativi pronašao Romana Pavaljučenka, koji je samo postavio nogu i pogodio mrežu.

Dejan Stanković je zbog povrede propustio i ovu utakmicu.

Tvente je u Bremen doputovao sa nadom da može do boda, a u Enšede odnosi sva tri (2:0). Verder je dominirao, a golove postizali Holanđani, tačnije Naser Čadli u 81. i Luk de Jong u 84. minutu.

U 76. minutu Verder je ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Torstena Fringsa.

Malo je nedostajalo da Lion u Lisabonu napravi čudo. Benfika je poslije 75. minuta vodila sa 4:0, a meč je na kraju završen rezultatom 4:3. Francuzima su na početku meča, dok je na semaforu još uvijek stajalo 0:0, poništena dva gola zbog ofsajda i igranja rukom.

Lion i pored poraza ostaje na prvom mjestu tabele Grupe B pošto Šalke nije uspio da kao gost pobijedi Hapoel - 0:0. Izraelci su osvojili prvi bod u Ligi šampiona.

Favoriti su u Grupi C bez problema stigli do čitavog plijena. Nemanja Vidić je kao kapiten predvodio Mančester junajted do pobjede na "vrućem" terenu u Bursi - 3:0, dok je Valensija na Mestaji istim rezultatom slavila protiv Glazgov Rendžersa.



Iznenađenje dana napravili su igrači Kopenhagena, koji su uspjeli da odole moćnoj Barseloni - 1:1. Katalonci su poveli preko Lionela Mesija u 31. minutu, a nepuna dva minuta kasnije izjednačio je Klaudemir. Danci se poslije osvojenog boda (sedmog iz četiri utakmice) nalaze vrlo blizu druge faze Lige šampiona, a na ruku im ide i rezultat iz Kazanja gdje su bez golova odigrali Rubin i Panatinikos.

Ruski prvak sada ima tri boda, a grčki samo dva. Tako su oba rivala ostala daleko od drugog mjesta, koje vodi u proljećne borbe u elitnom takmičenju.

Iz oba tabora najavljivali su da će ići na pobjedu, jer ih samo ona čini konkurentnim u trci za drugo mjesto. I počelo je borbom spuštenih gardova...

Ali, prvu šansu stvorio je domaćin, tek u finišu prvog poluvremena.

Igrači Rubina su više željeli pobjedu, dodali su gas u nastavku, ali nedovoljno da bi matirali veoma dobrog golmana Aleksandrosa Corvasa. Najbolju priliku propustio je Cezar Navas kada se u 79. minutu spetljao na samo par metara od gola.



REZULTATI I PAROVI 4. KOLA:


Grupa A

Totenhem - Inter 3:1 (1:0)
/Van der Vart 19, Krauč 61 - Eto 80/

Verder - Tvente 0:2 (0:0)
/Čadli 81, De Jong 84/

TABELA: Totenhem 7, Inter 7, Tvente 5, Verder 2.

Grupa B

Benfika - Lion 4:3 (3:0)
/Kardac 22, Koentrao 32, 67, Garsija 43 - Gorkuf 75, Gomis 85, Lovren 90/

Hapoel - Šalke 0:0

TABELA: Lion 9, Šalke 7, Benfika 6, Hapoel 1.

Grupa C

Bursa - Mančester junajted 0:3 (0:0)
/Flečer 48, Obertan 73, Bebe 77/

Valensija - Rendžers 3:0 (1:0)
/Soldado 33, 71, Kosta 90/

TABELA: Mančester junajted 10, Valensija 7, Rendžers 5, Bursa 0.

Grupa D

Rubin - Panatinaikos 0:0

Kopenhagen - Barselona 1:1 (1:1)
/Klaudemir 33 - Mesi 31/

TABELA: Barselona 8, Kopenhagen 7, Rubin 3, Panatinaikos 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC